Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szociális kerekasztal

Szociális kerekasztal

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy 50 fős demens-részleg létrehozására van szükség Gyöngyösön – hangzott el a Szociálpolitikai Kerekasztal ülésén, ahol a város Szociális Szolgáltatásszervezési Koncepcióját is felülvizsgálták. Az ülésen a karitatív, a szociális és az egyházi szervezetek összefogását hangsúlyozták, így ugyanis könnyebb felkutatni és segíteni az érintetteket.

A szociálpolitikai kerekasztal egyik legfontosabb témája a város lakosságszámának csökkenése volt. Kevés a születés, elöregedik a város- hangzott el a tanácskozáson.

A kerekasztal egy 50 férőhelyes demens részleg kialakítására tesz javaslatot, erre keresik majd a pályázati forrásokat – mondta dr. Tatár László alelnök. A napi ellátási formákról is szó volt, ennek érdekében még egy idősek klubjának létre hozását is felvetették, illetve fontosnak tartják, hogy a jelzőrendszeres ellátást minél több idős vegye igénybe.

Az ellátási formák szélesítése kapcsán elhangzott, hogy az egyházak is kerüljenek be a kapcsolattartók soraiba, valamint továbbra is törekedni kell az összhangra a kerekasztal, a civil szervezetek, a kistérségi ellátó központ, a családjóléti szolgálat között.


Tovább az archívumra