Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Száz év

Száz év

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Századik születésnapján hatalmas ünnepséggel köszöntötte a város polgármestere, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége valamint helyi szervezete, és az alsó és a felsővárosi plébánia képviselői Kiss Ernőt.

Ernő bácsi szabóként dolgozott és nagy szerepe volt a siketek és nagyothallók helyi szervezetének megalapításában is.

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége, a megyei és helyi szervezete,valamint az alsó-, és felsővárosi plébánia képviselői is ajándékkal köszöntötték a száz esztendős Kiss Ernőt a Művelődési Központban. Hagyományosan, a város polgármestere is megajándékozta Ernő bácsit, Hiesz György azt mondta: kivételesen szerencsés, hogy testi és szellemi egészségben tudja ünnepelni ezt a kerek évfordulót.

Kiss Ernő születésnapjára a Siketek és Nagyothallók országos Szövetségének képviselői is készültek, hiszen a gyöngyösi szervezet többek között neki köszönheti létrejöttét. Ernő bácsi a barátaival kezdte el toborozni a hallássérülteket, így jött létre a helyi szervezet 45 évvel ezelőtt.

Ernő bácsi meghatódott a tiszteletére szervezett ünnepségtől, azt mondta: számára a sok ember jelenléte azt jelenti, hogy valóban értéket teremtett a városban.

Kiss Ernő hozzátette: hosszú életét a sok munkának és az imádságnak köszönheti.


Tovább az archívumra