Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mozdulj az egészségedért

Mozdulj az egészségedért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mozdulj az Egészségedért! – elnevezéssel egészségtudatos programot szervezett a ZOOM Egyesület, valamint a Gyöngyös-Mátra TDM.

A projekt célja, a mozgás beillesztése a napi életvitelbe és a civilizációs betegségekre való figyelemfelkeltés volt.

Futva, gyalogosan, kerékpárral, vagy görkorcsolyával – mindenki más módon vett részt a Mozdulj az Egészségedért Mozgalomban. Gyöngyösön az egyik bevásárlóközponttól indult a menet, valamint Gyöngyössolymosról az Általános Iskolától.

Akinek az erőnléte nem tette lehetővé, hogy ilyen formában jusson el a célig – amely egyébként a Mátrafüredi Park volt – az Gyöngyivel, a gőzmozdonnyal is mehetett.

Az egyesület szeretné elérni, hogy az emberek napi kultúrájának része legyen a mozgás, továbbá a civilizációs betegségekre is szeretnék felhívni a figyelmet.

Gyöngyössolymosról közel 100 gyerek, szülő és tanár indult a megmérettetésen. Zalán futva érkezett Mátrafüredre, ői egyébként aktívan sportol, és biciklizik a Mátrában.

A 6 kilométeres távot körülbelül 40 perc alatt tette meg minden résztvevő. A végállomáson, Mátrafüreden a parkban segway, frizbi golfpálya, és egyéb gyermeknapi programok várták a kicsiket.

A ZOOM egyesület októberben újabb, hasonló programra szeretné meghívni a gyerekeket és szüleiket, sőt nyugdíjas klubokat is bevonnának a mozgalomba, akár országos szinten is.


Tovább az archívumra