Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véleménykülönbség

Véleménykülönbség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új cég létrehozásáról döntött legutóbbi ülésén Gyöngyös képviselő-testülete. A most létrejövő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. feladata lesz a városi és város környéki fejlesztési lehetőségek felkutatása, pályázatok elkészítése és menedzselése mellett az ingatlanhasznosítás és a marketing is.

A cég létjogosultságában egyetértés van a pártok között, de a részletekben adódnak még véleménykülönbségek – derült ki tegnapi Fogadóóránkból.

Másként látták a képviselő-testület tagjai a június elsejétől működő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. feladataihoz tartozó tevékenységi köröket, ez okozta a legnagyobb súrlódást a testületi ülésen. Fogadóóra című műsorunkban Hiesz György polgármester elmondta, már korábban is javasolta, hogy a megszűnő Városfejlesztő Kft-t alakítsák át, mert hosszú távon veszteségesen működik.

– Mi mondtuk, hogy ezt fel lehetne éleszteni, mondták, hogy nem, mert sok-sok sebből vérzik és különböző terhekkel nem lenne szerencsés. Akkor gyakorlatilag megszületett az a megállapodás, hogy igen, szülessen meg ez a kft azokra a klasszikus feladatokra, amiről legelőször is beszéltem. Ez most ezen az ülésen megtörtént – sorolta.

Megszavazta az új cég létrehozását a Jobbik is, ám azzal nem tudnak egyetérteni, hogy átkerüljön a Városgondozási Zrt hatásköréből az új cégbe a nem lakás céljára szóló ingatlanok hasznosítása, mert – mint Kévés Tamás hozzátette – ez eddig is gazdaságosan működött és hiba volna ezen változtatni.

– Nem igazán láttuk jónak, hiszen a VG Zrt. alól kiszervezni egy olyan ágazatot, ami neki húzóágazat és berendezkedett rá hosszútávon, nem biztos, hogy célszerű megvizsgálás nélkül, hogy más miért tudja jobban ezt elvégezni úgy átadni neki egy ilyen üzletágat – fogalmazott az alpolgármester.

A Fidesz ugyanakkor úgy véli, mindenképpen külön kell választani a fejlesztési és városüzemeltetési tevékenységet.

– Mi úgy gondoljuk, hogy alapvető kritériuma, hogy a fejlesztési és városüzemeltetési feladatokat külön kell választani. Ebben a kérdéskörben, ahol a reklámról és a nem lakáscélú bérlemények hasznosításáról volt szó, nekünk merőben más a véleményünk, mint a Jobbiknak. Ezek tipikusan fejlesztési feladatok, ezeknek a jobb hasznosítása mindenképpen egy fejlesztő cég kezében kell, hogy legyen – érvelt dr. Tatár László alpolgármester.

Hasonlóan vélekednek ugyanakkor a képviselő-testület tagjai a város idegenforgalmi koncepciójáról. Egyetértettek abban, hogy többek között a borturizmust, a Mátra adottságait, a kerékpárutat, valamint az idegenforgalmi attrakciókat fejlesztve az idegenforgalom lehet egy kitörési pont a városnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Hókirálynő 2. rész
09:13
Zeneiskolások előadása - Aladi Ronett - Rameau: Gavotte
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:35
Fórum 1. rész – közéleti magazin
10:01
Reklám
10:03
Fórum 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:45
Moziklip - mozi magazin
10:58
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból
11:12
Reklám
11:15
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:16
Zeneiskolások előadása - Albert Viktória - Szelivanov: Tréfácska
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:03
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság