Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véleménykülönbség

Véleménykülönbség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új cég létrehozásáról döntött legutóbbi ülésén Gyöngyös képviselő-testülete. A most létrejövő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. feladata lesz a városi és város környéki fejlesztési lehetőségek felkutatása, pályázatok elkészítése és menedzselése mellett az ingatlanhasznosítás és a marketing is.

A cég létjogosultságában egyetértés van a pártok között, de a részletekben adódnak még véleménykülönbségek – derült ki tegnapi Fogadóóránkból.

Másként látták a képviselő-testület tagjai a június elsejétől működő Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. feladataihoz tartozó tevékenységi köröket, ez okozta a legnagyobb súrlódást a testületi ülésen. Fogadóóra című műsorunkban Hiesz György polgármester elmondta, már korábban is javasolta, hogy a megszűnő Városfejlesztő Kft-t alakítsák át, mert hosszú távon veszteségesen működik.

– Mi mondtuk, hogy ezt fel lehetne éleszteni, mondták, hogy nem, mert sok-sok sebből vérzik és különböző terhekkel nem lenne szerencsés. Akkor gyakorlatilag megszületett az a megállapodás, hogy igen, szülessen meg ez a kft azokra a klasszikus feladatokra, amiről legelőször is beszéltem. Ez most ezen az ülésen megtörtént – sorolta.

Megszavazta az új cég létrehozását a Jobbik is, ám azzal nem tudnak egyetérteni, hogy átkerüljön a Városgondozási Zrt hatásköréből az új cégbe a nem lakás céljára szóló ingatlanok hasznosítása, mert – mint Kévés Tamás hozzátette – ez eddig is gazdaságosan működött és hiba volna ezen változtatni.

– Nem igazán láttuk jónak, hiszen a VG Zrt. alól kiszervezni egy olyan ágazatot, ami neki húzóágazat és berendezkedett rá hosszútávon, nem biztos, hogy célszerű megvizsgálás nélkül, hogy más miért tudja jobban ezt elvégezni úgy átadni neki egy ilyen üzletágat – fogalmazott az alpolgármester.

A Fidesz ugyanakkor úgy véli, mindenképpen külön kell választani a fejlesztési és városüzemeltetési tevékenységet.

– Mi úgy gondoljuk, hogy alapvető kritériuma, hogy a fejlesztési és városüzemeltetési feladatokat külön kell választani. Ebben a kérdéskörben, ahol a reklámról és a nem lakáscélú bérlemények hasznosításáról volt szó, nekünk merőben más a véleményünk, mint a Jobbiknak. Ezek tipikusan fejlesztési feladatok, ezeknek a jobb hasznosítása mindenképpen egy fejlesztő cég kezében kell, hogy legyen – érvelt dr. Tatár László alpolgármester.

Hasonlóan vélekednek ugyanakkor a képviselő-testület tagjai a város idegenforgalmi koncepciójáról. Egyetértettek abban, hogy többek között a borturizmust, a Mátra adottságait, a kerékpárutat, valamint az idegenforgalmi attrakciókat fejlesztve az idegenforgalom lehet egy kitörési pont a városnak.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Méhlegelők - ismeretterjesztő film
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Tel-Aviv
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Világörökség - Jászó 
19:06
Reklám
19:09
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:22
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:35
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság