Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Richter egészségváros

Richter egészségváros

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel 5 és fél millió forint gyűlt össze szombaton a Richter egészségváros napon, Gyöngyösön. A hazai gyógyszergyártó cég 2 milliós alapadományt ajánlott fel a Bugát Pál Kórháznak, a lakosság szűréseken való aktív részvétele pedig csaknem megháromszorozta ezt az összeget, ugyanis a Richter szűrésenként 300 forinttal emelte az adomány összegét. A pénzt a kórház életmentő műszerekre költi.

Koleszterinszint, vérnyomás, csontsűrűségmérés, prosztataszűrés, tanácsadás, családi programok. A Richter egészségváros program, „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” felhívással 7. éve biztatja arra az embereket, hogy aktívan tegyenek egészségük megőrzéséért. A programhoz a gyöngyösi Bugát Pál Kórház is csatlakozott. A hazai gyógyszergyártó célja, a szűrések fontosságának hangsúlyozása mellett a megelőzés szemléletének kialakítása, az egészségtudatos gondolkodás ösztönzése.

Az ingyenes szűréseken több mint 1700-an vettek részt, több százan kértek tanácsot, hallgatták meg a szakemberek előadásait.

A szűréseken a város vezetői, köztük Hiesz György polgármester is részt vett, biztatva férfitársait.

A lakosság aktív közreműködésének köszönhetően, közel 5 és fél millió forint gyűlt össze a nap végére. A 2 millió forintos adományalapot a résztvevők minden szűréssel és tanácsadáson, előadáson való részvétellel, pontonként 300 forinttal gyarapították.

Az adományból őrző monitorokat, laryngoscopot és hordozható lélegeztető gépet vásárol a kórház- tette hozzá a főigazgató. A résztvevők a nap zárásaként megkoszorúzták az ecsédi születésű és Gyöngyösön nevelkedett Richter Gedeon emléktábláját is.


Tovább az archívumra