Kezdőlap » Hírek - Aktuális » VAGY médiakoncepció

VAGY médiakoncepció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ösztöndíj program, újságíróképzés, pártfüggetlenség. Új városi médiakoncepciót alkotott a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület. Javaslataikat vitaanyagnak tekintik, és arra kérik a városi önkormányzatot, hogy társadalmi egyeztetést kezdeményezzen és az alapelveket érvényesítse a 2016-os költségvetés tervezése során.

Tizenegy oldalas városi média koncepciót dolgozott ki a VAGY Egyesület. Véleményük szerint javaslataikkal egy 21. századi, sokszínű és tiszta médiát lehetne létrehozni. Koncepciójukban lényeges pont, hogy a médiumok működési és a tartalomkészítés költségeit külön rendszerben finanszírozzák. Az egyik keretből a városi fenntartású médiumok működését, a másikból a műsorok elkészítését, míg a harmadik részből például az újságírók továbbképzését és egy ösztöndíjprogramot finanszíroznák.

– Szeretnénk, hogy ha a városnak a fiatalságának lenne egy pályaorientációs, kicsit képzési jellegű forrása, egy ösztöndíjprogramban gondolkodunk, ami orientálhatná a fiatalokat arra, hogy a sajtóval foglalkozzanak, kaphatnának egy kezdő lökést – sorolta érveit Béres Tibor, az egyesület szakértő alapító tagja.

Az egyesület szerint nem tudhatja pontosan a fenntartó, hogy mire költi a pénzét, mert jelenleg nem áll rendelkezésünkre nézettségi, hallgatottsági adat, valamint fontosnak tartanák a visszajelzések ismeretét.

– Szeretnénk egy auditált felmérést készíttetni a városi médiumokról, hogy az egyes médiumokról, hogy az egyes médiumoknak mi az elérése, hányan látják, hallgatják, olvassák ezeket a médiumokat, és mi a tetszése ezeknek a médiumoknak – ecsetelte Béres Tibor.

A Vagy annak a lehetőségét keresi, hogy hogyan lehetne még inkább függetleníteni a pártpolitikai befolyástól a városi médiumokat. Az egyesület tagjai azt mondják: azt az évi 40-50 millió forintot, amelyet a város a helyi médiumok támogatására költ, hatékonyabban is fel lehetne használni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
14:54
Gyöngyös 1956 - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:08
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:33
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:13
Világörökség_Lillafüred
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság