Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Védőnők napja

Védőnők napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A védőnőket ünnepelték Gyöngyösön is, a Védőnők Napja alkalmából. Az Országgyűlés tiszteletét kifejezve, a Magyar Védőnői Szolgálat megalapításának 100. évfordulója alkalmából június 13-át a magyar védőnők napjává nyilvánította.

Ma hatékony egészségügyi szolgálat védőnők nélkül nem képzelhető el- hangsúlyozta köszöntőjében a polgármester. Gyöngyösön 9 területi védőnő és 7 iskolavédőnő dolgozik mindezen- tette hozzá Rácz Jánosné, aki elmondta, hogy nagyon sokat köszönhetnek a Gyöngyösi Önkormányzatnak. Az elmúlt években minden feltételt biztosítottak ahhoz, hogy áldozatkész munkájukat el tudják látni.

A Magyar Védőnői Szolgálat 2013-ban Magyar Örökség Díjat kapott, 2015-ben pedig Hungarikummá nyilvánították- hangzott el az ünnepségen. Balogh Zoltán miniszter, köszöntő szavait tolmácsolva, Tatár László alpolgármester elmondta: szeretnék a védőnők anyagi megbecsülését is rendezni a jövőben.

A jövő évi költségvetésbe bevezetik, hogy a vállalkozóként dolgozó védőnőknek nem kell iparűzési adót fizetni- tette hozzá Tatár László. A védőnői szolgálat dolgozóinak, kiemelkedő tevékenységük elismeréséül, áldozatos munkájukat egy szál virággal és emléklappal köszönte meg a polgármester.


Tovább az archívumra