Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sisakot viselek!

Sisakot viselek!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Sisakot Viselek! Túra keretein belül Gyöngyösön is áthaladtak az amatőr és profi biciklisek.

A túra Szombathelyről indult, és Budapesten ért véget a Tour de Hongrie útvonalán. A Fő térre érkező sportolókat szabadtéri programok várták. A verseny előfutára az augusztus 3-9. között megrendezendő Tour de Hongrie-nak, amely ugyancsak áthalad Gyöngyösön.

Mintegy 540 kilométert tekertek a Sisakot Viselek! Túra résztvevői 5 nap alatt, a program Szombathelyen rajtolt és Budapesten ért véget, közben pedig Gyöngyöst is útba ejtették.

A célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos kerékpáros közlekedés fontosságára, s bemutassa a magyar körverseny idei útvonalát.

A Tour de Hongrie 760 kilométer lesz majd, erre a megmérettetésre edzettek a sportolók közel egy hét alatt. Az esemény azért is különleges lesz, mert 2005 óta nem rendezték meg, most pedig újraélesztik a hagyományt a szervezők, melyre több országból is várnak versenyzőket.

A Fő téren ügyességi versenyek, és triálozás várta a kerekeseket, akik ezt követően Kékestetőre indultak.

Kévés Tamás alpolgármester szerint nagyon fontosak az ilyen felhívó jellegű események, és hogy ezek zökkenőmentesen mehessenek véghez, a magyar utakat is rendbe kell tenni – így például a Mátrában is.

– Van mit tenni, igen. A meglévő útnak a szélesítése az elengedhetetlen, illetve a következő szakasz – ami egyébként a pályázatban is szerepel – az pedig Sástóig szólna a következő szakasz, arra adjuk be a pályázatot. Reméljük, hogy nyerni fogunk, és körülbelül 2-3 év múlva birtokba is vehetik a kerékpárosok – fogalmazott Gyöngyös alpolgármestere.

A verseny előfutára az augusztus 3-9. között megrendezendő Tour de Hongrie-nak, amely ugyancsak áthalad majd Gyöngyösön.


Tovább az archívumra