Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új a szocpol

Új a szocpol

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Július elsejétől már használt lakásokra és egy gyermek után is igényelhető szocpol, új nevén a Családok Otthonteremtési Kedvezménye. A lakásépítési állami támogatás iránt egyre többen érdeklődnek a bankoknál. A legkisebb felvehető összeg 500.000 forint, a legmagasabb akár 3 millió 250 ezer forint is lehet.

A Családok Otthonteremtési Kedvezményét, közismert nevén az új szocpolt júliustól már azok is igénybe vehetik, akik használt lakást, vagy házat vásárolnának, vagy bővítenék a már meglévő ingatlanjukat.

A szocpol alapvető célja, hogy támogassa a gyermekes családokat az otthonteremtésben. Júliustól már egy gyermekes családok is igényelhetik, sőt olyan 40 éves korukat be nem töltött házaspároknak is jár a támogatás, akik 4 éven belül egy, 8 éven belül 2 gyermeket vállalnak. A szocpol összege azonban nemcsak ettől, hanem az ingatlan alapméretétől és az energetikai besorolásától is függ.

A kibővített szocpolt, lakás vagy családi ház bővítésére és korszerűsítésére akkor vehetik fel, ha az ingatlan bővítése a támogatást követően kezdődött el. Lakásvásárlás eseten pedig arra is kitér a rendelet, hogy az eladó nem lehet az igénylő közeli hozzátartozója, élettársa sem. A szocpol mellé nem kötelező lakáshitelt felvenni, de minden esetben szükség van önerőre is.


Tovább az archívumra