Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Számítógépet kaptak

Számítógépet kaptak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A „Nyugdíjas Szervezetek támogatása” elnevezésű pályázat keretében 300 ezer forint értékben két számítógépet adott át Hiesz György polgármester és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója a Visonta úti Idősek Klub tagjainak. A pályázaton az Idősek Bentlakásos Otthona is nyert, ott kerti pihenőhelyek, szabadtéri terek kialakítására fordítják majd az elnyert támogatást.

– Örülünk is meg szükségünk is volt rá, elsősorban azért, hogy az idősek be tudjanak kapcsolódni a pergő napi életbe, tehát mindig a konkrét adott napra vonatkozó híreket tudják megnézni az interneten, valamint sok idősnek távol van a családja és emailen tarja vele a kapcsolatot és akkor így megoldódik ezzel a probléma – mondta a klubtagok nevében Borsi Miklós.

Nagy szükség volt már a modern számítógépek beszerzésére a Visonta úti Idősek klubjában, hiszen napi szinten mintegy 6-8 fő használja az internet adta lehetőségeket.

A Képviselő-testület által meghirdetett „Nyugdíjas Szervezetek támogatása”című pályázat kapcsán a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ két pályázatot nyújtott be – és nyert.

– Rangsorolni kell, mert van, ami elengedhetetlenül fontos, és vannak olyan eszközeink, amiket még lehet tolni időben és azt ütemezzük. Ezzel a pályázattal lehetőségünk nyílt mind ezen a telephelyen is, a Visonta úti Idősek klubjában a két számítógép beszerzésére, és az Idősek bentlakásos otthonában is, ott pedig kerti pihenőhelységek kialakítására – mondta Maka Piroska igazgató.

A város lakosságának 1/3-a nyugdíjas, számukra minél több több programot és élhetőbb életet szeretnének biztosítani – hangsúlyozta Hiesz György.

– Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a Gyöngyösön élő nyugdíjas szervezeteknek, otthonoknak és kluboknak próbálunk segíteni, hogy aktív életet éljenek. És ehhez pénz kell. Létrehoztunk egy pénzügyi alapot, erre lehetett pályázni, szabadidős tevékenységre, eszközvásárlásra, és így pályázott az idősek klubja is – részletezte a polgármester.

Gyöngyösön több klub, szervezet, vagy bentlakásos otthon is az idős korosztály rendelkezésére áll, ennek ellenére az északi városrészen, vagy a Kálváriaparton is lenne igény újabb klubok kialakítására – ez derült ki a tegnapi testületi ülésen. Pályázati forrásból, vagy saját erőből egy-egy ellátó részleg kialakítását tervezik.


Tovább az archívumra