Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tombol a hőség

Tombol a hőség

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A következő napokban is fokozódik a hőség, több helyen 40 Celsius-fok közeli maximumértékekre lehet számítani – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. Gyöngyösön is vizet osztanak, megnyitották a közkutakat, és légkondicionált középületekben, templomokban, bevásárló központokban lehet hűsölni a járókelőknek.

Tombol a kánikula országszerte. Az országos tisztifőorvos szerdán éjfélig rendelt el hőségriadót. Üzemelnek a szökőkutak Gyöngyös Fő terén, reggel 9-től este 9-ig, hogy mérsékeljék a hőséget.
Az önkormányzat 3 napon át vizet oszt a járó-kelőknek 3 helyen is, lehet hűsölni a légkondicionált közintézményekben, az önkormányzat recepcióján, templom előterében, bevásárlóközpontokban és az utakat is locsolják rendszeresen.
Van, aki a négylábúakra is gondol. Egy üzlet elé kutyaitatót helyeztek ki, hogy az arra járó kutyusok olthassák szomjukat a rekkenő hőségben.
Egyes testrészek hűtésével, mint pl. a csukló és boka, nagyon hatékonyan csökkenthető a hőérzet, de a test hőmérséklete is, mivel az erekben folyó vér a keringésnek köszönhetően a test többi pontján is enyhíti a meleget. Szerdáig kell kibírni a hőséget, aztán 30 fokra enyhül a nyári meleg.

Tovább az archívumra