Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Mosógépcsere

Mosógépcsere

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Régi, elavult mosógépünket cserélhetjük le állami támogatással,július 14-től. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjának ötödik állomásaként most a hűtő-, a kazánok- és a nyílászárók cseréje után az új, magas energiahatékonyságú mosógépek beszerzéséhez nyújt vissza nem térítendő állami támogatást.

Alig egy hetük van még azoknak, akik a NFM mosógépcsere programjára pályáznának. Az Észak- magyarországi régióban július 14-től lehet jelentkezni. Állami támogatással most bárki, aki elmúlt 18 éves és magyarországi lakhellyel rendelkezik, lecserélheti elhasználódott mosógépét, de kizárólag csak online.

Az Otthon Melege Program ötödik állomásaként, 500 millió forintból, mintegy 20 ezer háztartásban cserélhetik le a mosógépet, de az erre szánt forrás elosztása régiónként történik.

A támogatás mértéke 25, 40, de szerencsés esetben akár 45 ezer forint is lehet, attól függően, hogy elavult mosógépünket A+, A++, vagy a legmagasabb 3 +-os kategóriásra cseréljük. A mosógépeket kizárólag a pályázati portálon található regisztrált kereskedőktől szerezhetjük be és csak a katalógusban szereplő gépekre. A nyertes pályázó pénz helyett támogatási okiratot kap, ezzel fizethet a boltokban.

Az eddigi tapasztalatok szerint a már megnyitott régiókban, szinte egy nap alatt kimerül az erre szánt keret, tehát érdemes sietni mindazoknak, akik így cserélnék ki régi mosógépeiket.


Tovább az archívumra