Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Balog Gyula az új plébános

Balog Gyula az új plébános

Új plébános teljesít szolgálatot augusztus elsejétől a gyöngyösi felsővárosi plébánián. Balog Gyula Juhász Ferenc helyére érkezett, aki 12 évet töltött Gyöngyösön, a jövőben pedig Miskolcon folytatja szolgálatát. Az új plébános Fórum című műsorunkban mutatkozott be. Beszélt eddigi életéről és azokról a tervekről is, amikkel városunkba érkezett.

Miskolcon teljesített 5 éves szolgálat után érkezett a gyöngyösi Felsővárosi Plébániára Balog Gyula. A plébánost 40 évvel ezelőtt szentelték pappá, 14 éven keresztül lelki vezetőként részt vett a kispapképzésben és volt a Hittudományi Fősikola rektora is. Ma pedig az egyházmegyés papok spirituális vezetője.

– Mindig fontosnak tartotta a főpásztor, hogy legyen egy ember, aki elfogadott a paptársak előtt és a lelkiekre is odafigyel. Nem csak hivatalból néz rájuk, vagy jogilag, vagy ahogy egy főpásztor hivatalból is ellenőrizhet bennünket, vagy az esperesek is megteszik ezt. Legyen egy lelki valaki, aki máshogy közelíti meg a paptársakat, segít nekik, ha lelkileg valami nehéz, vagy kihívás a számukra – magyarázta Balog Gyula.

Balog Gyula Besenyszögről származik. Gyermekkorát vallásos környezetben töltötte, így hamar eldőlt, hogy felnőttként a papi hivatást választja. Mivel mindig is fontosnak tartotta a fejlődést, saját kérésére fél évet töltött el egy olasz iskola nemzetközi csoportjában annak érdekében, hogy nagyobb rálátása lehessen a világ hitéletre.

– Valami olyasmi lelkipásztorkodást tanított meg, amire azt hiszem, hogy a mai ember fogékony is. Nem rögtön azzal találkozik, hogy nekem össze kell tenni a kezemet, nekem már rögtön tudni kell a miatyánkat. Benne van az ember módszerében az, hogy én egy kincset hordozok, ez belül van, a hitemet és Istent és ebből próbálok adni – hanhsúlyozta.

Balog Gyula Gyöngyösön töltött szolgálata alatt is fontosnak tartja, hogy a felgyorsult és az online felületek, valamint az okos eszközök által uralt világunkban megtanítsa az embereket arra, hogy megtalálják és felismerjék az élet igazi értékeit.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Sagittarius - Rejtett kincsek Magyarországon
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Séta az égen - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó – megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság