Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Boldogságóra

Boldogságóra

A Platán Úti Tagóvoda is csatlakozott a Boldogságóra programhoz, ahol szakember segítségével hetente egy alkalommal fejlesztik a gyerekek személyiségét játékos feladatokkal. Itt a sérelmeket is megpróbálják feloldani az óvodásokban, és az érzékszerveikre is hatnak különböző módokon.

Mondj három pozitív dolgot a társadnak – ez volt a „Boldogság óra” egyik feladata a Platán úti óvodában nemrégiben. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a gyerekek személyiségét fejlesszék, játékos formában – mondta Gubás Andrea, pedagógus.

– Bagdy Emőke és a Bagdy Bella féle boldogság órákról beszélünk, amit itt a városban ez az első óvoda, amelyik elindította. Ez nem egy óvodán belüli program, hanem egy óvodán kívüli program, ami hetente egyszer egy fél órában történik a gyerekekkel. Ez egy mentális fejlesztése, tulajdonképpen az érzelmi intelligenciáját fejlesztjük a gyerekeknek – magyarázta.

Az ovisok nagyon élvezik ezeket a feladatokat, szeretnek boldogok lenni.

A program az óvodában zajló munkára épül elsősorban, és a gyerekek több érzékszervére – mint a hallásra, vagy a látásra – hatnak ezeken az órákon.

– Maga a fejlesztés az nagyon sokrétű, tehát itt a kognitív irányoktól, amit láttatok a tapintásig – nem is tudom, annyira sokrétű, mert vágunk, tépünk, gyűrünk, taposunk, mindent csinálunk. Úgyhogy igazából a feszültség, amit a gyerekek is átélnek minden nap, ugye a kudarcokat fel kell dolgozni, hogy nem kapja meg azt a játékot, vagy nem ő lesz az első abban a feladatban, vagy ő nem tud olyan szépen rajzolni, mint a társa – tehát ezek minden nap ugye kudarcélmények a gyereknek – tette hozzá a pedagógus.

Ezeken az órákon próbálják a gyerekekben a sérelmeket feloldani, éppen ezért minden alkalmat beszélgetéssel indítanak, ahol elmesélhetik a kicsik, milyen napjuk volt aznap – tette hozzá a szakember.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:14
Nap kérdése
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Sport7 1. rész – sport magazin
19:01
Reklám
19:04
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Városháza – Jászárokszállás magazinja
20:08
Gerendás Péter koncert
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság