Műszaki hiba

Kedves nézőink! Műszaki hiba miatt a Digi hálózatán nem érhető el a adásunk. A hibát várhatóan 2019-06-18-án délelőtt elhárítják.

Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Enyhítettek a szabályokon

Enyhítettek a szabályokon

Enyhítették a parkolási rendeletet Gyöngyösön. Decembertől csak munkanapokon, és csak 8-tól 16 óráig lesz érvényben korlátozás az autóbusz-pályaudvar környékén. A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén enyhített a parkolás feltételein, a toronyház környékére vonatkozó szabályokat azonban változatlanul hagyta. Emellett technikai módosításokat is végrehajtottak, annak érdekében, hogy a visszaéléseknek elejét vegyék.

A képviselő-testület a tapasztalatok és a lakossági visszajelzések alapján módosította a feltételekhez kötött várakozási övezetekre vonatkozó szabályokat.

Az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékén szeptemberben bevezetett előírások szerint az érintett területeken parkolókártya hiányában legfeljebb két órán át lehet várakozni. A korlátozás eddig a hétvégékre is kiterjedt, és 7-től 19 óráig szabályozta a várakozást.

– A Koháry út környékén, illetve az autóbuszpályaudvar környékén enyhítésnek lehet nevezni, hogy a 2 órára szorított maximális parkolási időszakot, azt lecsökkentette a képviselő-testület – ugye 7-től 19 óráig volt – és ez december 1-től 8-tól 16 óráig lesz. Azért december 1-től, mert ugye ezt ki kell helyezni a kiegészítő táblákon jelezni kell, hogy csak 8-tól 16 óráig van ez a korlátozott parkolási idő. És ennek az elkészítési ideje, megrendelése most folyamatban van – mondta el Németi László, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság vezetője.

A hétvégén korlátozás nélkül használhatja bárki a parkolókat – emelte ki Németi László, aki hozzátette: a toronyház környékén változatlan marad a szabályozás.

Mindemellett azt is meghatározták, kit tekintenek mozgásában korlátozottnak, így kik jogosultak a helyi kedvezményekre, akár mozgáskorlátozott igazolvány nélkül is.

– Az, aki még ilyen igazolványt ugyan nem kaphat, de jellemzően Budapestre vagy más megyei városba kezelésre jár, hogy ők könnyebben meg tudják közelíteni, hogy ne kelljen olyan nagy távolságot megtenniük a buszmegállóba. Ők eseti, egy napos huzamos tartózkodásra feljogosító igazolványt kaphatnak, azt a városrendészeten kell benyújtani, és az arra az egy napra szól, és ez díjmentes – tette hozzá az igazgató.

A képviselők arról is döntöttek, hogy azokat, akik november 1-jéig egyetlen alkalommal hágták át a szabályokat, és a polgármesteri hivatal megindította velük szemben a közigazgatási eljárást, a hatóság csak figyelmezteti, vagyis büntetést nem szab ki velük szemben.

Emellett technikai módosításokat is végrehajtottak, annak érdekében, hogy a visszaéléseknek elejét vegyék.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - Tahiti
10:03
Reklám
10:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
10 perc - beszélgetés a világról, a városról, az emberekről...
18:14
Zeneiskolások előadása - Farkas Brigitta - Grecsanyinoff: Tréfacsináló
18:16
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:35
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:45
Kilátó - megyei magazin
20:12
Reklám
20:15
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság