Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Boldogságóra

Boldogságóra

A Platán Úti Tagóvoda is csatlakozott a Boldogságóra programhoz, ahol szakember segítségével hetente egy alkalommal fejlesztik a gyerekek személyiségét játékos feladatokkal. Itt a sérelmeket is megpróbálják feloldani az óvodásokban, és az érzékszerveikre is hatnak különböző módokon.

Mondj három pozitív dolgot a társadnak – ez volt a „Boldogság óra” egyik feladata a Platán úti óvodában nemrégiben. A kezdeményezés célja elsősorban az, hogy a gyerekek személyiségét fejlesszék, játékos formában – mondta Gubás Andrea, pedagógus.

– Bagdy Emőke és a Bagdy Bella féle boldogság órákról beszélünk, amit itt a városban ez az első óvoda, amelyik elindította. Ez nem egy óvodán belüli program, hanem egy óvodán kívüli program, ami hetente egyszer egy fél órában történik a gyerekekkel. Ez egy mentális fejlesztése, tulajdonképpen az érzelmi intelligenciáját fejlesztjük a gyerekeknek – magyarázta.

Az ovisok nagyon élvezik ezeket a feladatokat, szeretnek boldogok lenni.

A program az óvodában zajló munkára épül elsősorban, és a gyerekek több érzékszervére – mint a hallásra, vagy a látásra – hatnak ezeken az órákon.

– Maga a fejlesztés az nagyon sokrétű, tehát itt a kognitív irányoktól, amit láttatok a tapintásig – nem is tudom, annyira sokrétű, mert vágunk, tépünk, gyűrünk, taposunk, mindent csinálunk. Úgyhogy igazából a feszültség, amit a gyerekek is átélnek minden nap, ugye a kudarcokat fel kell dolgozni, hogy nem kapja meg azt a játékot, vagy nem ő lesz az első abban a feladatban, vagy ő nem tud olyan szépen rajzolni, mint a társa – tehát ezek minden nap ugye kudarcélmények a gyereknek – tette hozzá a pedagógus.

Ezeken az órákon próbálják a gyerekekben a sérelmeket feloldani, éppen ezért minden alkalmat beszélgetéssel indítanak, ahol elmesélhetik a kicsik, milyen napjuk volt aznap – tette hozzá a szakember.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság