Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nők a munkában

Nők a munkában

A hátrányos helyzetben lévő nők munkaerő piaci elhelyezkedéséről tartottak felvilágosító előadást a Védőháló a Családokért program keretében. A szakmai találkozón elhangzott, hogy a Gyöngyösi Járási Hivatal közreműködésével támogatást kaphatnak azok, akik a közmunkaprogramból helyezkednek el a munkaerőpiacon, valamint az is, hogy civil kezdeményezések segítenék a kisgyermekes nők munkavállalását.

A hátrányos helyzetű férfiak jó része el tud helyezkedni Gyöngyös környékén, azonban a sokgyerekes nők jóval nehezebben találnak munkát. Ebben igyekszik segítséget nyújtani a Védőháló a Családokért program- mondta el az előadáson a projekt vezetője.

– Olyan civil kezdeményezéseket indítunk most el, hogy azok a szülők, akik délutánosak, hogy egy picit a gyerekfelügyelettel tudjunk nekik segíteni, vagy átmenetileg a leckét megírni. Természetesen magának a családnak a felelősségét is hangsúlyozni, vagy a férjeknek, tehát azoknak a családi szerepeknek az újragondolása, ami a mai korban szükséges – magyaráza Bárdosné Kocsis Éva.

A Gyöngyösi Járási Hivatal támogatással segíti a közmunkaprogram részvevőit, hogy ők a munkaerőhiányban szenvedő ágazatokban helyezkedhessenek el, jóval nagyobb fizetésért.

– Ez a megemelt elhelyezkedési támogatást azt jelenti, hogy ha a közfoglalkoztatott felvételt nyer, a közfoglalkoztatás időtartamból hátraeső időszakra vonatkozóan pénzbeli támogatást kap amellett, hogy a munkahelyén munkabérért becsülettel és tisztességgel tud dolgozni – fejtette ki dr. Bekecs Andrea, a járási hivatal vezetője.

A találkozón elhangzott, hogy többek között a vízmű is várná a munkavállalókat. A cégnél tradíció, hogy a családok és a hozzátartozók előnyt élveznek a felvételnél – mondta a vállalat gyöngyösi vezetője.

– A vízmű is egy potenciális munkahely lehet azoknak is akár, akik a közmunkából a munka világába tartanak, hiszen a munkaerőpiacon is képződik akár a közfoglalkoztatottaknál sok olyan munkaerő, akiket mi is szívesen látnánk – húzta alá Kovács László üzemvezető főmérnök.

Gyöngyös térségében a jelentős munkaerőhiány miatt egyre nagyobb az igény akár a szakképzetlen munkavállalókra is, így a munkáltatók és a családok is nyerhetnek azzal, ha a közfoglalkoztatottak kilépnek a nyílt munkaerőpiacra.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A szomszéd vár – turisztikai magazin - ismétlés
14:58
Olasz hegyek - természetfilm
15:03
Üzleti negyed – gazdasági magazin - ismétlés
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Zárógála 3. rész
16:20
Jázmin néptáncegyüttes gála (részlet)
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:54
Gyöngy Nemzetközi Folklórfesztivál 2018. – Nyitógála - USA
19:03
Reklám
19:06
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:20
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:33
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:03
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság