Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újjáalakult a Societas

Újjáalakult a Societas

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újraalakult a Societas Gyöngyösön. A baloldali ifjúsági mozgalom új vezetője, fontosnak tartja, hogy a térségben élő fiatalok közül minél többen csatlakozzanak a mozgalomhoz. A tervük között szerepel, hogy a fiatalokat az őket érintő kérdésekben megszólítsák.

„Nehéz ma Gyöngyösön és az országban fiatalnak lenni” – mondta Pelle Szabolcs, a Societas baloldali ifjúsági mozgalom új vezetője. Az újraalakult ifjúsági mozgalom elsődleges célja, hogy Gyöngyösön megerősítse a fiatal baloldalt – mondja az új elnök. Céljuk továbbá az is, hogy olyan baloldali fiatalokat gyűjtsenek maguk köré, akik az őket érintő problémákkal máshová nem tudnak fordulni.

A felsőoktatást, az üzletek vasárnapi zárva tartását és a fiatalok nehéz elhelyezkedését emelte ki az új vezető, aki azt is hangsúlyozta, hogy nem könnyű ma fiatalnak lenni.

Gyöngyösön és a térségben a turizmus erősítése is a terve az újraalakult Societasnak. A megyében egyébként erős a fiatal baloldali jelenlét – ezt már Torzsa Sándor, a Societas orzágos elnöke mondja.

Országos szinten is elsősorban a fiatalokat érintő témákat feszegetik, mint a kivándorlás, vagy az új tankönyvek körüli problémák.


Tovább az archívumra