Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pótfelvételi

Pótfelvételi

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma lejár a határidő – éjfélig lehet jelentkezni a pótfelvételire, amelyen azok vehetnek részt, akik az általános felvételi eljárásban nem jelentkeztek, vagy egy helyre sem kerültek be. A pótfelvételin már csak egy intézmény egyetlen szakára lehet jelentkezni, az egyetemek, főiskolák pedig szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdettek meg.

Második körben ma éjfélig jelentkezhetnek a diákok a szeptemberben induló egyetemi, főiskolai képzésekre.

– A mai nap a határidő, tehát augusztus 10-e, hétfő, ezt fontos minden jelentkezőnek észben tartani. Akikre vonatkozik, az pedig az a kör, akik nem nyertek felvételt, vagy éppen még nem jelentkeztek semelyik felsőoktatási intézménybe az általános felvételi eljárás során – mondta Szabó Tamás, a Hallgatói Információs és Szolgáltatási Központ igazgatója.

A Károly Róbert Főiskolára, az általános felvételi során 10 %-al több diák jelentkezett a tavalyi évhez képest – hangsúlyozta a Hallgatói Információs és Szolgáltatási Központ igazgatója.

A pótfelvételiző diákoknak érdemes tudni, hogy szinte minden szakra jelentkezhetnek, kivétel a turizmus-vendéglátás, amelyet az idei évben nem indít el a gyöngyösi főiskola.

Az intézmények szinte kizárólag önköltséges képzéseket hirdettek meg a pótfelvételi eljárásban.

– Az összes szak önköltséges formában jelenik meg, különböző a nappali, illetve a levelező képzésen az önköltségnek az összege, ezt mindenképp nézzék meg a felvi.hu honlapon – tanácsolta az igazgató.

A ponthatárokat várhatóan augusztus 26-án hirdetik majd ki – aki bekerül, az szeptember elején kap majd levelet a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról.


Tovább az archívumra