Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tanulószerződés

Tanulószerződés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megváltozott a tanulószerződések kötésének határideje. Eddig augusztus 31-ig kellett bejelenteni a Kamarához, hogy melyik képzőhelyen töltik a tanulók a gyakorlati idejüket. A Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara megyénkben közel 1000 szerződést köt mintegy 450 képzőhelyen.

Tanulószerződéssel dolgoznak itt az étteremben is a diákok. Ezen a gyakorlati képzőhelyen már évek óta tanulhatják a szakmát. A tanulók a munkájukért fizetést is kapnak.

A kamara feladata a gyakorlati képzésre vonatkozó tanulószerződés megkötésének segítése – mondja Tóth Gabriella a gyöngyösi kirendeltség vezető. Ha megfelelő képzőhely biztosított, a tanuló gyakorlati képzése a szakiskola 9. évfolyamának összefüggő gyakorlatától kezdődően, kizárólag ennek keretében szervezhető meg. Eddig ezt augusztus végéig kellett jelezni.

Akik képzőhelyek szeretnének lenni, azoknak is a kamarához kell fordulniuk, helyszíni szemle és nyilvántartás után, szakképzett tanácsadást is nyújt számukra a kamara. Heves megyében közel 1000 szerződésük van és mintegy 400-450 között van azoknak a képzőhelyeknek a száma, ahol a tanulók a gyakorlati képzésüket letölthetik.

Amennyiben nem biztosított a megfelelő képzőhely a kamara részéről, a HKIK igazolást ad ki az iskola számára erről. Ez esetben a szakképző iskola gondoskodik a tanuló gyakorlati képzéséről.


Tovább az archívumra