Késik

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az iskolakezdésre nem készül el a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola udvara és sportpályája. A csaknem 400 milliós Európai Uniós támogatásból megvalósuló sportlétesítmények és terembővítések befejezés várhatóan szeptember végére tolódik. Az intézményben jelenleg is 5 munkaterületen zajlanak a felújítások, terep munkálatok.

Dolgozik a munkagép a gyöngyösi Felsővárosi Általános Iskola udvarán.

Ez az egyik helyszín abból az 5-ből amelyen folyamatosan és párhuzamosan zajlanak a munkálatok.

– Öt munkaterületen zajlanak a munkák. A féltornaterem az tavasz végén műszakilag elkészült, ennek a használatba vételi eljárása jelenleg folyamatban van. Van egy udvar-kertfelújítás részünk, ahol a korábbi kivitelező sajnálatos módon tavasszal megvált tőlünk, elhagyott bennünket, így új közbeszerzési eljárásban kellett új kivitelezőt választanunk – részletezte Juhász Katalin, a városháza városüzemeltetési igazgatóhelyettese.

Az új kivitelezőt kiválasztották és múlthét óta már dolgoznak is itt a szakemberek. A projekt többi részeként pedig a játszóudvar is megújul. Ezen a területen hamarosan ezekkel a játszóeszközökkel, de már felújítva és újakkal kiegészülve játszhatnak a gyerekek. A kápolnai szárny teljes külső és belső felújítása, akadálymentesítése is a projekt része. Illetve a régi spotpálya korszerűsítése is, amelyben a régi aszfaltra új és modern burkolat kerül, a világítása és a pálya kerítése is megújul – mondja Juhász Katalin.

A tervezett felújítás során az épület és az udvar megszépül, korszerű és gyerekbarát környezetben tanulhatnak, sportolhatnak és játszhatnak majd itt a gyerekek. Es a tervek szerint egy impozáns új bejárata is lesz az iskolának. A beruházás befejezése várhatóan szeptember 30.


Tovább az archívumra