Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Befüvesítve

Befüvesítve

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Közel hárommillió forintból újult meg a Sport úti Sporttelep egyik pályája. A Sportfólió Kft. egy év alatt egy új füves pályát alakított ki önerőből, egy pályázat segítségével pedig a pálya megvilágítása is korszerűbbé vált. A beruházásra sportszakmai szempontból is nagy szükség volt.

Ilyen volt 1967-ben, és ilyen most a Sport úti Sporttelep Gyöngyösön. Szembetűnő változás, hogy egy új, füves pályát alakított ki a Sportfólió Kft a sportolók legnagyobb örömére. Ezen kívül új világítás és locsolórendszer is segíti az itt gyakorló sportolók edzését.

– Egy 50 x 100 méteres olyan füves pályát tudunk most már átadni használatra a gyerekek számára, ami azt gondolom, hogy ma a gyöngyösi focipályák minőségét tekintve talán a legjobb – vélekedett Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

A fejlesztés sportszakmai előírásoknak is megfelel- tudtuk meg Juhász Pétertől.

– Nagy szükség volt több szempontból is, egyrészt sportszakmai szempontból, ugye az MLSZ indította a különböző Bozsik-programokat, és ott már előírás két füves, vagy két műfüves pályamegléte, hiszen annyiféle pályát kell fölrakni és egyszerre kell lebonyolítani ezeket a programokat – részletezte.

Tavaly megépült Gyöngyösön egy műfüves pálya 130 millió forintból, így a focisták egyre jobb minőségű pályákon edzhetnek. A gyöngyösi Atlétikai Klub utánpótlás-szakágvezetője szerint pedig igen fontos a pálya minősége a sportolók számára.

– Salakos pálya volt régen, nyilvánvalóan nem szerencsés a gyerekeket, a legkisebbeket salakos pályán edzeni, így aztán ez óriási segítség, ráadásul jó a minősége, nagyon jó egyenletes a talaj, sokkal könnyebb olyan dolgokat megtanítani velük, amit a salakon nem biztos, hogy meg tudunk tanítani – sorolta Nagy György Gábor, a GYAK utánpótlás-szakágvezetője.

A fejlesztések itt nem állnak meg, a Sportfólió Kft ügyvezetője azt mondta: az ősszel szeretnék elkezdeni a Kömley Károly Sporttelep füves pályájának kiszélesítését és felújítását. A Sport úti telep új füves pályáját egyébként ma már igénybe is vették a fiatal focisták.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Ngorongoro kráter utolsó orrszarvúi - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Lisszabon
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Jázmin néptáncegyüttes gála
16:00
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:32
Reklám
16:35
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság