Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Tornaterem: később

Tornaterem: később

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Felsővárosi Általános Iskola tornaterme ugyan elkészült és a műszaki átadáson is túl vannak, azonban szeptember elsejétől mégsem sportolhatnak benne a gyerekek. A 155 millió forintos beruházás használatba vételi engedélyre vár, a szakemberek szerint csak szeptember végén kezdődhetnek meg a tornaórák az új épületben.

Kész az úgynevezett „féltornaterem” a Felsővárosi Általános Iskolában. A tervek szerint szeptembertől már ebben az új épületben kezdődhettek volna el a mindennapos tornaórák. Azonban a használatba vétel jócskán csúszik.

– A Felsővárosi Általános Iskolában a tornaterem, tornacsarnok az elkészült, műszaki átadása megtörtént. Azt tudni kell, hogy a használatba vételhez, tehát ahhoz, hogy a gyerekek elfoglalják mindennapi testnevelés során használni tudják, ahhoz meg kell szerezni a használatba vételi engedélyt – mondta Molnár József beruházási főelőadó.

A használatba vételi engedélyhez, pedig a hatóság épp ma tartja a helyszíni szemlét. Ezután döntenek arról, hogy a gyerekek mikor kezdhetik itt meg a mindennapos tornaórákat. De hiába kész az épület, akadálymentesített parkoló híján nem használható.

A mindennapos testnevelést szolgáló tornaterem új berendezésekkel, eszközökkel bővült. Ezenkívül szertár, 2-2 különnemű öltöző is várja sportolókat, természetesen a hozzájuk kapcsolódó vizesblokkokkal. Akadálymentes az öltöző, a zuhanyzó is. Az épület hűtése és fűtése is korszerű, a falakat ütésvédő burkolattal vonták be, például új ugrószekrényekkel, és különböző sporteszközökkel is bővült a paletta. Térelválasztóval látták el a termet így egyszerre két helyen is folyhat a sportoktatás. Az uniós pályázaton belül ez a beruházás 155 millió forintba került.


Tovább az archívumra