Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Történelmet írnak

Történelmet írnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A héten megkezdik a Keleti III. bányamezőben a termelést Visontán, ahol több száz millió tonna lignitvagyon áll rendelkezésre- jelentették be a Bányásznapi rendezvényen, Visontán. Az ünnepségen megkoszorúzták a bányászhősök emlékművét, és kitüntetéseket, elismerő okleveleket adtak át a társaság dolgozóinak.

„Történelmet írunk 2015-ben, hiszen Magyarországon nagyüzemi széntermelés már csak itt Visontán és Bükkábrányban folyik” – kezdte ünnepi beszédét Bóna Róbert bányaigazgató, a 65.alkalommal megrendezett Bányásznapon, Visontán.

A jövő sem lesz könnyű, hiszen szigorodnak a füstgáz kibocsátási határértékek, a megújuló villamosenergia térhódítása folytatódik- tette hozzá a bányaigazgató. Bóna Róbert bejelentette, hogy a napokban megnyitják a Keleti III-as bányamezőt, ahol több száz millió tonna lignitvagyon áll rendelkezésre, ezzel az erőmű tüzelőanyag ellátása évtizedekre biztosított Az ünnepségen főhajtással tisztelegtek és megkoszorúzták a bányászhősök emléktábláját is.

A 65. Bányásznapon, az ágazat helyzetéről beszélt Derekas Barnabás az igazgatóság elnökhelyettese, aki elmondta, év végére a széntermelés megközelíti a 9 millió tonnát. Hangsúlyozta, hogy ebben az évben még két jelentős projekt – a Keleti bánya újra nyitása, és a naperőmű üzembe helyezése – járul hozzá a cég stabilitásának megőrzéséhez és a versenyképesség növeléséhez.

A bányásznap alkalmából miniszteri kitüntetéseket, kiváló bányász elismeréseket, céggyűrűt, elismerő okleveleket és szakszervezeti kitüntetéseket adtak át. Gál József közel 30 éves munkaviszonyért, kiváló bányász elismerést kapott, amit Hajdúszoboszlón, a központi ünnepségen vehetett át.

Az ünnepségen minden munkavállalónak köszönetet mondtak azért az áldozatos munkáért, amit ebben az évben idáig nyújtottak.

A Hajdúszoboszlón megtartott központi Bányásznapon vehetett át elismerést, Dr.Valaska József a Mátrai Erőmű Zrt.Igazgatóságának korábbi elnöke, aki a Bányaipari Ágazati Párbeszéd Fejlesztésért Arany emlékérem kitüntetésben részesült. A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete emléklapot és ezüst bányászgyűrűt adományozott Hiesz Györgynek, Gyöngyös polgármesterének.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
14:54
Gyöngyös 1956 - dokumentumfilm
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Nemzeti Regatta 2019.
16:08
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:30
Reklám
16:33
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor – ismétlés
18:13
Világörökség_Lillafüred
18:20
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin – ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin – ismétlés
19:35
Összefoglaló a gyöngyösi ’56-os megemlékezésről - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész – ismétlés
20:30
Képújság