Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az utolsó önálló tanévnyitó

Az utolsó önálló tanévnyitó

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Utolsó tanévnyitó ünnepségét tartotta meg az önálló Károly Róbert Főiskola, hiszen a következő tanévtől várhatóan összeolvad a gyöngyösi és az egri főiskola. A most főiskolásként kezdő gólyák így a tervek szerint már egyetemi diplomával fejezhetik be az iskolát. A tanévnyitó ünnepségen esküt tettek az első éves hallgatók és több kitüntetést is átadtak a vezetők.

Solti Péter, az Emberi Erősforrások Minisztériumának intézményirányítási és finanszírozási rendszer kialakításáért felelős miniszteri biztosa köszöntötte a most még önállóan működő Károly Róbert Főiskola első éves hallgatóit a tanévnyitó ünnepségen. Jövő év júliusától vonhatják össze a gyöngyösi illetve az egri főiskolát, így a tervek szerint már a jövő tanévet Eszterházy Károly Egyetemeként kezdheti meg az intézmény. A tanévnyitó ünnepségen az első évesek esküt tettek, így tiszteletbeli főiskolai állampolgárokká váltak.

– A Károly Róbert Főiskola 2015/2016-os tanévre közel négyszáz hallgatót vett föl, a szakjaink nagy többségét tudtuk indítani, tehát csaknem minden alapképzésünk, felsőoktatási szakképzésünk és mesterképzésünk indul ebben a tanévben is – mondta el Szegedi László rektorhelyettes.

A legtöbb diák – ahogyan a korábbi években- idén is a gazdaságtudományi képzésekre adta be jelentkezését. Most nem csak ők, az első évesek, hanem azok is elkezdték az idei tanévet, akik alapképzés után mesterképzésen tanulnak tovább.

– Számos olyan hallgatónk van, aki felsőoktatási szakképzésben végzett, és alapképzésben folytatja tanulmányait, illetve az alapképzésben résztvevők közül is szép számmal folytatják mesterképzésben itt a főiskolán a tanulmányaikat – részletezte Szegedi László.

A tanévnyitón az iskola rektora kitüntetéseket adott át és hivatalosan is megnyitotta az idei tanévet. A gyöngyösi és az egri főiskola összevonásáról a két intézmény vezetése ma egyeztetett, a nyilvánosságot később tájékoztatják a részletekről.


Tovább az archívumra