Viták

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Jobbik nem ért egyet azzal, hogy új cégen keresztül szerezze be az önkormányzat a következő két évben a villamos energiát, így erről lesznek még viták a csütörtöki testületi ülésen- hangzott el tegnapi Döntés előtt című műsorunkban.

A frakcióvezetők a villamosenergia-beszerzésében nem értettek egyet, ugyanis erre jelenleg három lehetősége van az önkormányzatnak. Vagy közbeszerzésen keresztül veszünk áramot, vagy egy új cég licitál több önkormányzat, így Gyöngyös számára is, harmadik esetben pedig ugyan ez a cég csak városunknak kér ajánlatot. Végh Attila szerint az utóbbi kettő lehetőséggel alacsonyabb ár érhető el.

– Elméletileg a logika szerint, azt mondom, hogy jobb árat lehet elérni, mint amilyen áron most be tudná szerezni az önkormányzat úgy, hogy folytatja ezeket a közbeszerzéseket, ahol nincs licit, hanem van három ár, felbontja, legalacsonyabb nyer és akkor az lesz az áramnak a beszerzője – mondta.

A Jobbik azonban sérelmezi, hogy az önkormányzat nem vette fel a kapcsolatot több villamos energia beszerzésre szakosodott céggel.

– A mostani előterjesztés ugyanazt a céget hozta be. A-B változatban ugyan az a cég van, és C változatban van a régi. Tehát igazán itt az igazgatóság által megint nem történt egy olyan kutató munka. Tudom, hogy rövid volt az idő, két hét nem elég egy ilyenre, de valamilyen formában meg lehetett volna oldani – sorolta Faragó Tamás frakcióvezető.

Kiss Tivadar a Fidesz-KDNP frakcióvezetője is támogatja, hogy a legkedvezőbb ajánlatot fogadják el, azonban szerinte is korábban kellett volna lépni az ügyben.

– Tényleg el kéne gondolkodni rajta, hogyha tényleg így szeretnénk beszerezni villamos energiát, akkor kérjünk ajánlatokat az ilyen típusú cégektől, akik ezzel foglalkoznak. De ezt már korábban kellett volna megtennünk. Tehát ehhez nekünk már kevés az idő – vélekedett.

A frakcióvezetők szerint lesz vita a testületi ülésen a villamos energia beszerzéséről, vagy a mátraházi edzőtábor idegenforgalmi adójának csökkentéséről is. Műsorunkban mindhárom frakcióvezető elítélte Ferencfalvi Kálmán emléktáblájának tegnapi megrongálását. Ebben egyetértés volt a pártok között.


Tovább az archívumra