Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kréta az iskoláknak

Kréta az iskoláknak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Krétát és fénymásoló papírt biztosít a Jobbik Ifjúsági Tagozata az általános iskolák számára országszerte. A tagozat vezetése különböző kabineteket hozott létre, az oktatási kabinet pedig egy akció keretében kérdőív alapján állapította meg, milyen eszközök pótlására lenne szükségük az oktatási intézményeknek. Az Ifjúsági Tagozat szerint a gyöngyösi és az egri főiskola összevonása nem előnyösen, hanem hátrányosan fogja érinteni a gyöngyösi felsőoktatást.

Tizenhárom kabinetet hozott létre a Jobbik Ifjúsági Tagozata. A tanévkezdés alkalmából az Oktatási Kabinet felmérést készített az ország általános iskoláiban, a kérdőív alapján pedig kiderült, hogy néhány eszközből nincs elegendő, ezért részben támogatásból, részben pedig saját forrásból biztosítja az oktatási intézmények számára ezeket az eszközöket.

– Szinte minden iskolában probléma az volt, hogy a táblakréta, illetve a fénymásolópapír hiánycikként jelent meg. Ez úgy gondoljuk, hogy a mindennapi oktatáshoz elengedhetetlen és nagyon sok esetben ennek az volt az oka, hogy nem kaptak az iskolák megfelelő támogatást – mondta Lőrincz István a Jobbik Ifjúsági Tagozat Oktatási Kabinet vezetője.

Elmondásuk szerint többször előfordul az is, hogy a hiánycikkek megérkezésére sokszor heteket, vagy hónapokat kell várniuk az oktatóknak. Az Ifjúsági Tagozat országszerte egy 100 darabos krétakészletet, és egy csomag fénymásolópapírt ajándékoz az iskolák számára. Gyöngyösön összesen hét intézmény kap a csomagból. A különböző kabineteknek azonban több figyelemfelhívó akciójuk is volt.

– Szociális és egészségügyi kabinet közösen létrehívta a „Csalj mosolyt az arcokra” kampányt, melynek keretében szociális intézményeket látogatunk meg önkéntes munkával, de akár említhetném az egészségügyi dolgozók részére szervezett országos flashmobot – sorolta Bús Árpád Zsolt.

A sajtótájékoztatón a képviselők azt is elmondták, hogy a gyöngyösi és az egri főiskola összeolvadásával nem válik fejlettebbé a vidéki oktatás, hanem szerintük éppen negatívan fogja érinteni a gyöngyösi hallgatókat az integráció.


Tovább az archívumra