Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kutyafuttatók: mindenki mást akar

Kutyafuttatók: mindenki mást akar

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ellentétes vélemények alakultak ki a Pesti úti kutyafuttatóval kapcsolatban. Mivel városunkban összesen négy futtató van, előfordul, hogy más körzetekből is érkeznek gazdik a kutyájukkal. A pesti úton lakók elégedetlenek, mivel a távolabbról érkezők nem figyelnek a tisztaságra, és sokszor hajnalig zajonganak a lakóházak alatt. Több gazdi már fenyegetést is kapott, és ez év februárjában meg is mérgeztek egy díjnyertes kutyát. A körzet képviselője szerint több kutyafuttatóra van szükség a városban.

– Akik itt laknak a környéken, ők összeszedik maguk után a végterméket, szépen, rendben tartják, felássák a homokot megcsinálják, ülőkéket helyeztek el, alul biztonságossá tették, hogy a pici kutyák ne tudjanak kiszaladni – sorolta Szén Gabriella, a körzet képviselője.

Azonban a város más pontjairól is érkeznek kutyások, akik az itt élők szerint szemetelnek, hangoskodnak, és nem megfelelően tanítják kutyáikat. Ezért az itt élők van, hogy nem is tudják használják a kutyafuttatót.

– Hogyha bemegyek a kutyáimmal, szó nélkül rám engedik a nagy kutyákat, tehát magyarul tipli van, mert egy ekkora kutyának ugyanolyan mozgásigénye van, mint mondjuk egy nagyobb testűnek, csakhogy méret-arány különbség miatt két lépés az nekik halálos is lehet, és ezt nem értik, mert nem akarják megérteni – mondta egy kutyagazdi.

Szén Gabriella a körzet képviselője szerint ahhoz, hogy az itteni futtatót valóban az itt élők használják, több kutyafuttatót kellene kialakítani a városban.

– Tervben van a kutyafuttatók létesítése, polgármester úrral több alkalommal egyeztettünk, én egyről tudok, ami az én körzetemet érinti az Iskola úttal határosan a Szövetkezet úti garázssor mögé terveznek egyet – jegyezte meg.

A kutyások és úgymond a „kutyátlanok” azonban Szén Gabriella szerint sokszor nem értenek egyet. Ezt bizonyítja az is, hogy úgy tudjuk: aláírásgyűjtésbe kezdenének az itt élők, de közülük sokan a kutyafuttató bezárása mellett érvelnek, sokan pedig több futtatót szeretnének a városban.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:53
William Ricketts emlékhelye - dokumentumfilm
10:05
Reklám
10:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
10:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:06
Reklám
19:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság