Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Lelassult a szállítás

Lelassult a szállítás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több tíz kilométeres dugók, lezárt határszakaszok, menekültek tömege. Nincs könnyű dolguk a fuvarozással foglalkozó cégek munkatársainak. Egy gyöngyösi telephellyel is rendelkező cég ügyvezetője azt mondta: nem csak késések fordulnak elő, a sofőröknek a menedéket kereső migránsokkal is számolniuk kell az utazásaik során.

A cég főként Angliába, Németországba, Franciaországba és a Benelux államokba szállít. A határzárak, a közlekedési dugók miatt a szállítási idő megnövekszik, ezért a sofőrök korábban indulnak el a telephelyről. Késések azonban így is előfordulnak. Varga József a fuvarozással foglalkozó cég ügyvezetője szerint a megrendelők egyelőre tolerálják a késéseket.

Migránsokkal már évek óta találkoznak a fuvarozók, így a probléma náluk nem újdonság, de ekkora tömeggel szemben érdemes felkészülten útnak indulni.

Éjszaka az alvázra is felmásznak a menekültek, felvágják a ponyvát, sőt a fosztogatás sem ritka. A hatóságok azonban komoly bírságot szabnak ki a sofőrökre, sőt a fuvarozó cégre is, ha menekültet találnak a járműben, ezért a vezetőnek az átlagosnál is jobban oda kell figyelnie.

Varga József szerint a megrendelések száma nem csökkent a menekülthelyzet miatt, viszont a cégek egy része most mindenből nagyobb mennyiséget rendel, hogy egy esetleges késés esetén se álljon le a munka.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Magyarok a Barcáért - dokumentumfilm
15:55
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
16:15
Reklám
16:18
Csörgő-lyuk - természetfilm
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa - vallási műsor
18:13
Aktív kikapcsolódás a Mátrában - kisfilm
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:40
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:06
Reklám
19:09
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:35
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:01
Reklám
20:04
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság