Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Duális képzés

Duális képzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az idei tanévtől öt képzési területen műszaki, informatika, agrár, természettudomány és gazdaságtudományok szakon indulnak el a duális képzési formájú szakok a felsőoktatásban országosan. Gyöngyösön a Károly Róbert Főiskola 11 ilyen helyet hirdetett meg, és jelenleg 5 munkaadóval állnak kapcsolatban, ahol a hallgatók gyakorlati képzésüket letölthetik.

Õk még nem duális szakképzésben tanulnak, itt a Károly Róbert Főiskolán, de az iskola célja hogy minél több hallgató tudjon a duális szakképzésben részt venni, hisz a vállalatoknál eltöltött gyakorlati idő növeli a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati ismereteit és annak kultúráját is közelebbről megismerhetik, azonban ebben a képzésben nemcsak a főiskolára kell felvételizni, hanem a leendő gyakorlati helyre is.

5 céggel kötött a főiskola megállapodást, ezek agrár, pénzügyi és turizmus vendéglátás területeken biztosítanak munkát a hallgatók számára. A duális képzésben tanulók 22 hétig dolgoznak külső helyszínen, amiért munkabért is kapnak – mondja Dr. Szegedi László rektor helyettes.

Ugyan többen jelentkeztek a képzésre itt is, de még nem lehet tudni mennyi hallgatónak sikerült bejutnia, – mondja Szegedi László. De jónak tartják és támogatják ezt a lehetőséget, hisz az ilyen képzésben végzett hallgatók nagy eséllyel vállalhatnak munkát annál a cégnél ahol gyakorlati képzésben részesültek.


Tovább az archívumra