Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Régió napja

Régió napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sportversenyek, kártyapartik és előadások várták Gyöngyösön azokat a nyugalmazott honvédeket és rendőröket, akik ellátogattak a Régió Napjára. A program célja a történelmi emlékek ápolása mellett ezúttal is a környező megyékben működő egyesületek közötti kapcsolatok ápolása volt.

Sportpisztolyos lőverseny, bowling verseny, ultiparti és előadások. Gyöngyös már második alkalommal adott otthont a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége által szervezett Régió Napja elnevezésű rendezvénynek. A közösségi programok mellett ezek a találkozók lehetőséget adnak arra, hogy a résztvevők megemlékezzenek történelmi események évfordulóiról.

– Tavaly éppen az első világháború kitörésének 100. évfordulójáról emlékeztünk meg. Most az egyik nem titkolt célja ennek a mai találkozónak, hogy a 2. világháború befejezésének 70. évfordulójáról emlékezzünk meg – mondta Engelleiter Zoltán.

A 3 helyszínen megrendezett programokon közel 50 volt honvédségi dolgozó és egykori rendőr vett részt.

A Régió Napját a kiírt versenyszámokban elért eredmények kihirdetésével és Dr. Kozári József, az Eszterházy Károly Főiskola dékánjának a 2. világháború befejezéséről szóló előadásával zárták.


Tovább az archívumra