Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Önkéntes festés

Önkéntes festés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folytatta a nyár elején elkezdett kerítésfestést a Jobbik Ifjúsági Tagozatának gyöngyösi szervezete. Az önkéntesség hete programsorozat keretein belül Gyöngyös mellett az ország több helyszínén dolgoztak a segítők.

Csiszolják le a régi festéket a Bugát Pál Kórház kerítéséről az önkéntesek. A Jobbik ifjúsági tagozata idén már másodszor nyújt segítséget a gyöngyösi intézménynek. Munkájukkal szebbé szeretnék tenni a kórház környékét.

– Úgy gondoltuk az ifjúsági tagozat több tagjával, illetve az egész szervezet úgy döntött, hogy megpróbáltuk szebbé, élhetőbbé tenni a környezetünket. Ezért esett most éppen a kórházkerítés felújítására a választás, mert szerettünk volna a betegeknek ezzel is hozzájárulni a felépüléséhez, illetve a jobb közérzetükhöz – mondta Tóth Adrienn.

A kórház vezetésétől megtudtuk, hogy örültek a megkeresésnek, és köszönik az ilyen jellegű önkéntes segítséget, amivel a segítők hozzá járultak a környezet szépítéséhez, a kórház infrastruktúrájának megőrzéséhez. De nem csak itt segítettek az önkéntesek. A Jobbik Ifjúsági tagozata ugyanis a szeptember 12. és 21. közötti időpontra meghirdette az önkéntesség hetét.

– Ennek a záró akkordjaként végezzük ma – jobban mondva folytatjuk – a májusban elkezdett kerítésfestést. Azt kell tudni az önkéntesség hetéről, hogy közel 100 tagozatunk mozgósította a szimpatizánsait, önkénteseit az elmúlt egy hétben. Gyűjtöttünk adományokat rászoruló családoknak, egészségügyi intézményekben végeztünk önkéntes munkát, a felvidéken egy református árvaháznak a téli fa begyűjtésében segédkeztünk – sorolta Bús Árpád Zsolt önkormányzati képviselő.

Az önkéntesség hete szervezői már az előkészületi szakaszban sok segítséget kaptak helyi vállalkozóktól, és magánemberektől egyaránt. Az önkéntes munkát az ifjúsági tagozat szimpatizánsai folytatják a jövőben is. Szeretnének segíteni például továbbra is a helyi szociális intézményekben és a gyepmesteri telepen is.


Tovább az archívumra