Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új játékok

Új játékok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mintegy 10 millió forintból új eszközökkel bővülnek a városi játszóterek. Az önkormányzat ebből az összegből egy-két hónapon belül szinte kivétel nélkül felújítja a játszótereket. A Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság munkatársa szerint azonban gyorsan tönkremennek a játékok, mivel sokan nem megfelelően használják azokat. A képviselők szerint megoldást jelenthet a játszóterek elkerítése és esti bezárása.

Rugós játék, hinta, libikóka és csúszda. A harminc gyöngyösi játszótér többségén, ezek az alapjátékok várják egészen egy éves kortól 12-13 éves korig a gyerekeket. A játékok megfelelő állapotban vannak, azonban egyes tereken, a többihez képest kevesebb szórakozási lehetőség várja a kicsiket. Az önkormányzat mintegy tízmillió forintból új eszközöket vásárol a legtöbb játszótérre.

A játszótéri játékok legutóbb egy éve újultak meg, akkor lecsiszolták és átfestették azokat, viszont Kovalcsik József úgy látja, a nem megfelelő használat miatt ezeknek az eszközöknek az élettartama jóval rövidebb, mint kellene, hogy legyen.

Kovalcsik József szerint érdemes lenne körbekeríteni a játszótereket, és egy ’úgymond’ nyitvatartási időt szabni, így valóban csak azok használnák a tereket, akiknek készültek.


Tovább az archívumra