Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szakmai díj

Szakmai díj

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több évtizedes kimagasló szakmai munkája elismeréseként a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szakmai Díját kapta, Nagy-Kovács Magdolna, a gyöngyösi kórház dietetikusa. Az elismerést a szakdolgozóknak rendezett tudományos konferencián adták át, ahol a szakember előadását, a legjobb előadói díjjal is elismerték.

A dietetikus tanácsadás tart egy frissen műtött betegnek a sebészeti osztályon. A napi feladatok egyikét végzi Nagy – Kovács Magdolna. A napi rutin fontos része, hogy testtömeg-indexet számol a megfelelő diéta érdekében. Nagy-Kovács Magdolna 25 éve dolgozik a gyöngyösi Bugát Pál Kórházban, összeállítja és felügyeli azoknak a betegnek az étrendjét, akik diétára szorulnak. Lelkiismeretes munkáját most Szakmai Díjjal ismerték el. A szakember azt mondja, az elmúlt években egyre több az olyan páciens, aki diétára szorul.

Az egészséges táplálkozás segít az egészségmegőrzésében, és sokkal könnyebb a betegségeket megelőzni, mint a kialakult kórt meggyógyítani- mondja a szakember.

A szakmai kongresszuson a diétáról tartott előadását a legjobb előadói díjjal jutalmazták. Előadásával szerette volna felhívni a figyelmet, hogy a diéta nem teher, hanem lehetőség a családok számára- mondja, mivel a diéta csak szűk értelemben jelent gyógyélelmezést, tágabb értelemben megváltozott életmódot jelöl. Ha egészségesek szeretnénk lenni, minden életterületünkön változtatnunk kell- tanácsolja a dietetikus.


Tovább az archívumra