Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pályaorientáció

Pályaorientáció

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Pályaorientációs tanácsadással egybekötött céglátogatásokat szervezett a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Gyöngyösi Kirendeltsége. A térségben mintegy 7 munkavállalónál csaknem 100 tanuló láthatott bele egy – egy szakma műhelytitkába. Az általános iskolák 8. osztályos tanulói ismerkedhettek meg, többek között a hegesztő, a szakács és a pincér szakmával testközelből.

Épp a pincér szakmával ismerkednek itt a pályaválasztás előtt álló fiatalok. Ebben a gyöngyösi étteremben egy rövid bemutató után végignézhették a különböző munkaállomásokat is. Jártak a konyhában, ahol a szakács szakma rejtelmeiből kaptak ízelítőt.

A mai nap utolsó állomása ez, több cégnél jártak, több szakmával ismerkedtek meg a mai napon.

Ezért is fontos, hogy a fiatalok képet kapjanak különböző szakmákról és el tudják dönteni , mit tanulnának a későbbiekben , illetve melyik szakmával hol tudnak elhelyezkedni a térségben.

Tímea már most tudja, mivel foglalkozna szívesen felnőttként.

A csaknem 100 végzős tanuló mellett, szülőket és a pedagógusokat is várták. Két nap alatt hét céghez látogattak el és több tucat szakmát mutattak be a tanulóknak. Valamennyi munkavállalónál mesterek tanítanak, és több cégnél a duális képzésben résztvevő tanulók is gyakorlati idejüket töltik. A pályaorientáció célja, hogy a tanulók a saját pályaválasztási döntésükhöz első kézből, hiteles információkat kapjanak.


Tovább az archívumra