Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Bioenergia konferencia

Bioenergia konferencia

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Üzleti lehetőségek a zöldenergia hasznosításában címmel tartottak konferenciát a Károly Róbert Főiskolán. A találkozón Dinya László az intézmény rektor helyettese arról beszélt, hogy bioenergetikai tudásközpont kíván lenni a főiskola, ezzel is segítve az Észak-magyarországi Régió fejlődését.

A Károly Róbert Főiskola bioenergetikai tudásközpont kíván lenni Magyarországon, de elsősorban az északi régióban – mondta el előadásában az intézmény rektor helyettese. Dinya László azonban hozzátette, ehhez fontos kiemelni azokat a területeket, amelyhez ért a főiskola, de figyelembe kell venniük azt is, mit kíván a régió.

 

Ahhoz azonban, hogy a főiskola nemzetközi mérce szerint is hosszú távon versenyképes legyen, sikeresnek kell lennie az adott régiónak is – tette hozzá a rektor helyettes. Ez azonban az Észak-magyarországi Régióról jelenleg nem mondható el, európai viszonylatban nem számít versenyképes régiónak. A főiskola vezetésének a tudásközpont kialakításával az is a célja, hogy húzóerővé váljanak, segítsék a régiót a felzárkózásban, és a kitörésben az intézményben felhalmozott szellemi tőkével – tette hozzá Dinya László.

 

Tarjányi Andrea


Tovább az archívumra