Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Civil nap

Civil nap

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tizedik alkalommal rendezett Kistérségi Civil Napot az idén 20 éves Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület a Kolping Házban. A jubileumi napon ezúttal is több tucat egyesület képviseltette magát a standokon, és a színpadon is egyaránt. A megjelent csoportok nagy része állandó tag, de sokan most mutatkoztak be először.

A Gyöngyösi Otthon Segítünk Alapítvány, Magyar Vöröskereszt, Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat – csupán néhány szervezet, amely képviseltette magát a több mint 30 csoport részeként az idei Civil Napon.

Az esős idő miatt az egyesületeknek a Kolping Házban volt alkalmuk bemutatkozni. A színpadon pedig a nyugdíjas klubok és tánccsoportok léphettek fel.

Az állandó szervezetek mellett, idén is bemutatkoztak új csoportok. A Halmozottan Sérültek Heves Megyei Szülőszövetsége először képviseltette magát ezen a rendezvényen.

A felsorakozó standok között szintén új csoportként jelent meg a Mátrai Gyöngyszem Nagycsaládos Egyesület, melynek tagjai költséghatékony praktikákkal várták a látogatókat.

A civil szervezeteknek nagyon nehéz boldogulni a mindennapokban – hangsúlyozta Nagy Tibor.

– Ennek ellenére azért nem adják fel, és azt látom, hogy akik már főleg rendelkeznek hagyománnyal, vagy múlttal, vagy több éve működnek, ők megpróbálják folytatni, lehet, hogy szűkösebbre szabott keretek között, de csinálják – részletezte.

Sokat jelent az, hogy a város a közösségek mellett áll, és lehetőséget ad nekik a bemutatkozásra is – tette hozzá.


Tovább az archívumra