Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Modern műszerek

Modern műszerek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb uniós pályázatból 876 millió forintból fejleszthetik és korszerűsíthetik a gyöngyösi Bugát Pál Kórház orvosi gép- műszer parkját.

Az eszközbeszerzések gyakorlatilag a kórház teljes gyógyító vertikumát érintik. A sikeres pályázatoknak köszönhetően, novemberben új CT készüléket üzemelnek be.

Ez a szívultrahangos készülék egy hete érkezett, melyet egy korábbi sikeres pályázatnak köszönhetően vásárolhattak, és november első felében a legmodernebb CT –t is üzembe helyezik, mellyel egy 15 éves készüléket cserélnek le a biztonságos betegellátás érdekében. Ma pedig egy újabb uniós sikeres infrastruktúra-fejlesztési pályázatot, 876 milliós műszerfejlesztést jelentett be a kórház főigazgatója.

A pályázatoknak köszönhetően több mint 1, 1 milliárd Ft-ot fordíthatnak orvosi gép –műszerpark fejlesztésre, mellyel hatékonyabb és biztonságosabb lesz az ellátás. Többek között altató és lélegeztető gépek, műtőasztalok, diagnosztikai és laparoszkópos eszközök beszerzését kezdték meg. Az új eszközök gyorsabb gyógyulást eredményeznek, rövidebb kórházi ellátást tesznek szükségessé- hangzott el a tájékoztatón.

Az ilyen beruházások a térség és régió a számára is nagyon fontosak. 140 ezer ember magasabb színvonalon történő ellátását biztosítja az a 2,6 milliárd Ft fejlesztési forrás ami az elmúlt időszakban Gyöngyösre érkezett.

A tájékoztatón a régi kórházépület hasznosításáról is szó esett, melyről a város vezetése a kórházzal együttműködve szeretne megvalósítani.

Így az épületben hospis osztályt, demens részleget, idősügyi központot szeretnének kialakítani, zöld övezeti résszel, pihenőparkkal. A beruházásokat pályázat keretében szeretnék megvalósítani- tette hozzá Tatár László. Továbbá a közlekedési rend felülvizsgálatát is kezdeményezik.


Tovább az archívumra