Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Választ várnak

Választ várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem kapott választ a VG. Zrt-vel kapcsolatos kérdéseire a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület Faragó Tamás és Kévés Tamás képviselőktől –mondja az Egyesület elnöke.

Szeptember elején nyílt levélben érdeklődtek egyebek mellett arról, hogy mi indokolja a vezérigazgató visszahívását, és ki az a személy, akit a pozícióra megválasztani javasoltak. Az Egyesület véleménye szerint a vezetői pozíciókra beadott pályázatok elbírálása a nyilvánosság bevonásával kell, hogy történjen, és arra kérik a frakciókat, hogy kezdeményezzék a kinevezési szabályok megváltoztatását.

Szeptember eleje óta várja kérdéseire a válaszokat a VAGY Egyesület a Jobbik frakciójától. Akkor nyílt levélben érdeklődött az egyesület egyebek mellett arról, hogy miért váltanák le a Városgondozási Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját.

315_1382_01

– A kérdések így szóltak: Mi indokolja a VG Zrt. vezérigazgatójának visszahívására tett kísérletet? Ki az a személy, akit a vezérigazgatói pozícióra megválasztani javasoltak? Õt mely szervezet, milyen pályáztatási folyamat segítségével választotta ki a vezérigazgató jelöltnek? – ismertette Nagy Róbert.

A VAGY Egyesület úgy tudja, a Jobbik megyei közgyűlési képviselőjének egy hozzátartozóját akarták a posztra. Nagy Róbert szerint a lakosoknak joguk van tudni az önkormányzati cégek ügyeiről, ezért fontos, hogy a leendő vezetők személyének kiválasztása a jogszabályoknak megfelelően, az esélyegyenlőség elve alapján történjen.

– Az összes gyöngyösi párt felé is lenne egy kérésünk, hogy sürgősen változtassanak a kinevezési szabályokon. Mi azt javasoljuk, hogy a legrövidebb határidőn belül kezdődjön el egy megbeszélés, egy párbeszéd a pártok közt, ebbe vonjanak be civil szervezeteket is – sorolta.

Nagy Róbert hozzátette: tudomása szerint a VG Zrt. 2014-ben másfél milliárd forintos árbevételt ért el, ezért várja a választ arra a kérdésre, hogy miért egy nyereséges cég vezérigazgatóját akarták leváltani. A testület döntése alapján a VG Zrt.-t továbbra is a jelenlegi vezérigazgató irányítja.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Kévés Tamást és Faragó Tamást is, ők későbbre ígértek tájékoztatást.


Tovább az archívumra