Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Választ várnak

Választ várnak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem kapott választ a VG. Zrt-vel kapcsolatos kérdéseire a Változást Akarunk Gyöngyösön Egyesület Faragó Tamás és Kévés Tamás képviselőktől –mondja az Egyesület elnöke.

Szeptember elején nyílt levélben érdeklődtek egyebek mellett arról, hogy mi indokolja a vezérigazgató visszahívását, és ki az a személy, akit a pozícióra megválasztani javasoltak. Az Egyesület véleménye szerint a vezetői pozíciókra beadott pályázatok elbírálása a nyilvánosság bevonásával kell, hogy történjen, és arra kérik a frakciókat, hogy kezdeményezzék a kinevezési szabályok megváltoztatását.

Szeptember eleje óta várja kérdéseire a válaszokat a VAGY Egyesület a Jobbik frakciójától. Akkor nyílt levélben érdeklődött az egyesület egyebek mellett arról, hogy miért váltanák le a Városgondozási Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját.

315_1382_01

– A kérdések így szóltak: Mi indokolja a VG Zrt. vezérigazgatójának visszahívására tett kísérletet? Ki az a személy, akit a vezérigazgatói pozícióra megválasztani javasoltak? Õt mely szervezet, milyen pályáztatási folyamat segítségével választotta ki a vezérigazgató jelöltnek? – ismertette Nagy Róbert.

A VAGY Egyesület úgy tudja, a Jobbik megyei közgyűlési képviselőjének egy hozzátartozóját akarták a posztra. Nagy Róbert szerint a lakosoknak joguk van tudni az önkormányzati cégek ügyeiről, ezért fontos, hogy a leendő vezetők személyének kiválasztása a jogszabályoknak megfelelően, az esélyegyenlőség elve alapján történjen.

– Az összes gyöngyösi párt felé is lenne egy kérésünk, hogy sürgősen változtassanak a kinevezési szabályokon. Mi azt javasoljuk, hogy a legrövidebb határidőn belül kezdődjön el egy megbeszélés, egy párbeszéd a pártok közt, ebbe vonjanak be civil szervezeteket is – sorolta.

Nagy Róbert hozzátette: tudomása szerint a VG Zrt. 2014-ben másfél milliárd forintos árbevételt ért el, ezért várja a választ arra a kérdésre, hogy miért egy nyereséges cég vezérigazgatóját akarták leváltani. A testület döntése alapján a VG Zrt.-t továbbra is a jelenlegi vezérigazgató irányítja.

Az üggyel kapcsolatban kerestük Kévés Tamást és Faragó Tamást is, ők későbbre ígértek tájékoztatást.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság