Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Integrációs program

Integrációs program

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szakmai workshopot tartott a Türr István Képző és Kutató Intézet Miskolci Igazgatósága Gyöngyösön, ahol többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársa tartott előadást a monori cigánytelepen töltött munkájáról. A workshop kapcsolódik ahhoz a projekthez, amelyben a Türr István Intézet, a Máltai Szeretetszolgálat és gyöngyösi önkormányzat indított programot az Észak-nyugati városrészen élők megsegítésére.

Türr István Képző és Kutató Intézet Észak-magyarországi Igazgatósága, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, gyöngyösi önkormányzat, Heves Megyei Munkaügyi Központ. Négy konzorciumi partner, egy cél. Tavaly áprilisban indult a Gyöngyös Észak-nyugati városrészének közösségi integrációs programja és idén novemberben fejeződik be. A mintegy 150 millió forintos uniós támogatás a hátrányos helyzetben élőkön segít többek között oktatással. A képzéseken 60 fő vehetett részt.

– Négy képzést indítottunk, ebből az egyik a kerti munkás, ami OKJ-s végzettséget is biztosít a hallgatóink számára. Emellett még volt betonelemgyártó, kőműves és festő képzés, illetve hulladékválogató képzés, tehát próbáltunk a projekt keretében olyan szakmákat kiválasztani, amelyekkel talán később tényleg tudnak boldogulni – mondta Vitézné Jakab Enikő projektmenedzser.

Emellett szakemberek is közreműködtek a programban, fejlesztő-pedagógusok, pszichológusok, addiktológusok és védőnők segítenek a rászorulóknak. A program szakmai megvalósítója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely több hasonló projektben vesz részt.

– Van egy közösségi szolgáltatóházunk, és egy ugyanolyan Jelenlét program folyik itt, mint az ország 15 másik pontján a Szeretetszolgálat által – mondta Kiss Dávid programszervező.

A közösségi házról a Menház úti Tagóvoda vezetője is pozitívan nyilatkozott, hiszen a két intézmény jó kapcsolatban áll, és nagyban segítik egymás munkáját.

266_8227_01

– Olyan hasznos játékokat, elfoglaltságokat biztosít a gyermekek és a családok részére is, ami tulajdonképpen azt szolgálja, hogy a gyermekek ne kerüljenek veszélybe – vélekedett Langó Zoltánné tagóvoda-vezető.

Bár a projekt novemberben véget ér, a szolgáltatásokat továbbra is igényelhetik a durándai városrészen élők, ehhez az önkormányzat már korábban megszavazta a támogatást.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Seychelle szigetek
15:30
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
Világörökség_Parádsasvár 
15:57
A Szomszéd vár - turisztikai magazin - ismétlés
16:29
Reklám
16:33
G25 – gazdasági magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:24
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:53
Mesemondó - Pamela Dalton: A milliomos macska 5. rész
19:07
Reklám
19:08
Moziklip – mozi magazin - ismétlés
19:21
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság