Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Biztonságosabb edzés

Biztonságosabb edzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Modern, műanyag burkolattal gazdagodott a város két sportpályája. A Gyöngyösi Kézilabda Klub pályázott TAO forrásból a burkolatra. A 30 milliós beruházás az önkormányzat döntése alapján a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola udvarán és a Hattyú téri sportpályán kapott helyet. Az új burkolatok biztonságosabbak és nagyban megkönnyítik a kézilabdások edzéseit, de az iskola mindennapos testnevelés óráinak állandó helyszínévé válhatnak.

A szakadó eső ellenére sokan voltak kíváncsiak a Vak Bottyán János Katolikus Szakközépiskola sportpályáján lefektetett új, műanyag burkolatra. A Gyöngyösi Kézilabda Klub sikeresen pályázott a várost sportéletét megkönnyítő beruházásra. Az önkormányzat döntése alapján, két helyszínen, itt az iskola udvarán és a Hattyú téri sportpálya is új burkolatot kapott. Hiesz György polgármester az átadó ünnepségen elmondta: a város az elmúlt években sok pénzt fordított a sportolási feltételek megteremtésére.

Nagy Attila a Gyöngyösi Kézilabda Klub elnöke elmondta: reményeik szerint hamarosan egy nagyobb beruházás is megvalósulhat Gyöngyösön, amely – a két új pályával együtt- a fiatal sportolókat támogatja.

– Az utánpótlás nevelés volt egy fontos cél az egyesület életében, amihez biztosítanunk kell infrastruktúrális beruházásokat, ez az egyik rész, amit tudtunk biztosítani. Szeretnénk építeni egy csarnokot, viszont az sokkal nagyobb költségvetéssel kell, hogy megvalósuljon, úgyhogy addig, amíg azt nem tudjuk megtenni, addig próbáltunk adni valamit a városnak – fogalmazott.

Míg az iskola udvarán lévő új pályát egyelőre csak a diákok használhatják, az igazgató nem zárkózik el attól, hogy más sportolók is igénybe vegyék azt. A Hattyú téri pályán viszont bárki lőheti a gólokat.

Benyovszky Péter azt mondta: ahogyan ő, az iskola diákjai is nagyon örültek az újításnak, és valóban nagy szükség volt a beruházásra.

– A mindennapos testnevelés óra bevezetése, az, most minden iskolára nagy terhet ró. Igazából ezzel a borítással ennek a pályának a kihasználtsága gyakorlatilag száz százalékra növekedett. Könnyebben és biztonságosabban tudjuk megszervezni ide kintre is a testnevelés órákat – részletezte az igazgató.

Az infrastruktúrális beruházás 70%-át társasági adóból, 30%-át pedig a Kézilabda Klub saját forrásából biztosította.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A keddi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Zongoraavató hangverseny (részlet)
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Döntés előtt 1. rész – közéleti magazin
10:02
Reklám
10:05
Döntés előtt 2. rész – közéleti magazin
10:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
10:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
11:11
Reklám
11:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Hit világa – vallási műsor
18:15
Zeneiskolások előadása - Szita Jázmin - Telemann: Menüett
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Sport7 1. rész – sport magazin
19:02
Reklám
19:05
Sport7 2. rész – sport magazin
19:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Nyitott Egyetem - ismeretterjesztő sorozat
20:11
Reklám
20:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság