Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Jótékonysági előadás

Jótékonysági előadás

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csaknem egymillió forint adomány gyűlt össze, Petrezselyem József Pránanadi mester előadásának belépőjegyeiből, a Művelődési Központban. A bevételt az Egressy Béni Két tanítási Nyelvű Általános Iskolának, az Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítványnak, a Hétszínvirág Napközi Otthonnak, valamint Kovács-Hanka Eszternek ajánlották fel. Gyöngyösön első alkalommal tartott előadást a nagymester, amelyben a Pránanadi alapjairól beszélt.

Teltházas volt Petrezselyem József előadása a Művelődési Központban. Több százan voltak kíváncsiak a Pránanadi mester tanaira, melynek bevételét, több mint 800 ezer forintot 4 szervezet között osztottak szét.

További 160 ezer forintban részesült Kovács-Hanka Eszter és családja, valamint 220 ezer forintban Autisták Egyenlő Esélyeiért Alapítványa, és az Egressy Béni Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola.

– Ennek az alapítványnak a célja az egészséges életmód támogatása egy adott területen. Én hasonlóképpen gondolkodok, iskolaigazgatóként is, és testnevelőként is. Ezt soha ne felejtsük el. Tehát ennek a területnek a fejlesztése, úgy hogy az alapítvány céljainak meg tudjunk felelni – mondta Lipkovics Gábor igazgató.

Az élet, és a személyiség fejlődés folyamatának támogatása, a gyógyulási folyamatok felerősítése, önmegismerés elősegítése – többek között ezek a Pránanadi hatásai, amelyről előadást tartott a mester, egy országos körút keretében. A tan már 23 éve létezik hazánkban, eddig azonban titkos volt.

Hiesz György polgármester is megköszönte az adományokat.

Az előadássorozat a tervek szerint Nyíregyházán folytatódik majd – tudtuk meg a szervezőktől.


Tovább az archívumra