Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Óvodák sportnapja

Óvodák sportnapja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Óvodai sportnapot rendeztek a dr. Fejes András Sportcsarnokban. Gyöngyös 9 tagóvodájából több száz gyermeke érkezett a rendezvényre. A sorversenyek és az ügyességi feladatok teljesítése, nem egyedüli célja volt a sportnapnak. A szervezők a mozgás fontosságára hívják fel a figyelmet minél fiatalabb korban. A résztvevő intézményekből a gyerekeket az önkormányzat sportbizottsága fejlesztő játékokkal is jutalmazta.

„Itt mindenki nyer, és mindenki győztes!” – ez volt a jelmondata az idei sportnapnak, melyen ezúttal is több száz óvodás mérhette össze tudását a különböző sorversenyeken.

– A célunk az mindig ugyanaz, az egészséges életmódra nevelés az nagyon fontos nevelési terület az óvodában, és ezen belül a mozgás az, ami a gyerekek számára egy nagyon nagy érték, és hál istennek nagyon mozgékonyak az óvodáskorú gyerekek, és ezt igyekszünk kihasználni, és minél többet mozogni és minél több lehetőséget kihasználni – mondta Molnár Lászlóné óvodavezető.

A gyerekek egy rövid bemelegítéssel kezdték a napot, ezt követően pedig babzsákkal, ugráló kötéllel, vagy hulahoppkarikával kellett ügyességi feladatokat végrehajtaniuk.

Az ovisok ugyan még játéknak fogják fel feladatokat, de a sport fontosságát már nagyon jól tudják.

Molnár Lászlóné intézményvezető elmondta, az óvodákban is nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapos a mozgásra. A Sportnapot pedig különösen várják a kicsik.

– Nagyon szeretik, és nagyon készülnek, hiszen az elmenni valahová, megmérettetni magukat, más óvodákkal találkozni, mivel egy óvoda vagyunk, de 9 telephelyen, tehát ilyenkor találkoznak és ez egy nagyon jó dolog – vélekedett.

Ferenczy Tamás, az Idegenforgalmi, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke elmondta: nagyon fontos, hogy már ilyen fiatalon megtanulják a gyerekek a sport és a mozgás fontosságát, az önkormányzat pedig minden alkalommal segít ebben fejlesztő játékok adományozásával.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
A Baradla barlang - természetfilm
15:05
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Egyiptom 1. rész
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:50
A Templomfestő - dokumentumfilm
16:05
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:21
Reklám
18:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
18:52
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical
19:06
Reklám
19:08
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
19:34
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
20:04
Nápolyi 3. rész - ismétlés
20:30
Képújság