Csalók

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Csalók küldenek sms-t a NAV nevében- erre figyelmeztet az adóhivatal. A szöveges üzenetben személyes adatokat kérnek, cserébe viszont adó-visszatérítést ígérnek. Annak, aki eleget tesz a kéréseknek, számolnia kell azzal, hogy bankkártyájáról pénzt emelhetnek le. A Nemzeti Adó és Vámhivatal felhívja a lakosok figyelmét, hogy a hivatal értesítési gyakorlata eltér ettől a módszertől, hiszen ügyfélkapun keresztül, illetve postán értesíti az adózókat a többletként megjelenő tételekről. A NAV feljelentést tesz az ügyben.

Szöveges üzenet érkezik a telefonra. Érdemes a kapott sms-eket jól átnézni, hiszen az elmúlt időszakban többen estek csalók áldozatául. Ismeretlenek a NAV nevében küldenek sms-t, amelyben adó-visszatérítést ígérnek. Az üzenetben egy internetes oldalra hívják az ügyfeleket, ott pedig személyes adatokat kell megadni. Aki az utasításokat követve kiadja adatait, számolnia kell azzal, hogy pénzt emelnek le bankkártyájáról. Az adóhivatal azonban másképp értesíti az adózókat adó-visszatérítésről.

– A hivatal ügyfélkapun keresztül, illetve postán, folyószámla-kivonaton értesíti az adózókat a többletként megjelenő tételekről , és hivatalos honlapja a www.nav.gov.hu címen található – közölte Körtvélyesi Zsuzsanna szóvivő.

Aki adó-visszatérítést vár, egy nyomtatványt kell hozzá kitöltenie. Ezt a honlapról is le lehet tölteni, vagy az ügyfélszolgálatokon személyesen átvehető. A NAV felhívja az adózók figyelmét, hogy előzetes tájékoztatás nélkül, sms-ben sem kérhetnek személyes adatokat a lakosoktól. Hogy megyénkben hány embertől tudtak pénzt kicsalni az ismeretlenek, nem kaptunk tájékoztatást. Az adóhivatal a figyelmeztetésen túl feljelentést tesz az ügyben.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A vasárnapi adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Tallózó – válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
09:21
Reklám
09:23
Híradás plusz – megyei hírműsor
09:52
Luther Márton élete 5. – Minden eladó - rajzfilm sorozat
10:08
Reklám
10:11
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
10:36
Nézőtér – kulturális magazin - ismétlés
11:05
Nápolyi 3. rész - ismétlés
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Luther Márton élete 6. – Kenyértörés - rajzfilm sorozat
18:15
Márkus Liza - Csak egy tánc volt
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:07
Villanófényben a Mátra - dokumentumfilm
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Malaysia 2. rész
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság