Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nagyot ment

Nagyot ment

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sikeresen teljesítette az idei évre kitűzött célját Nádudvari Péter! A Gyöngyösi Autista Segítő Központ zeneterapeutája két hónappal a 226 km-es pöstyéni ironman verseny után egy jótékonysági kampány keretein belül októberben lefutotta a 100 km-es Velencei tavi ultramaratont is.

10 óra 29 perc. Ennyi időre volt szüksége Nádudvari Péternek, a 100 km-es ultramaraton teljesítéséhez. A zeneterapeutának idén ez volt a második hosszú távú versenye. Péter a korábbi évekhez hasonlóan idén is jótékony cél érdekében tett meg futva, úszva és kerékpáron 326 km-t.

– Ez volt az adománygyűjtő kampányom második állomása. Egy 100 km-es ultramaraton volt, ami újdonság volt számomra, hiszen eddig versenyen nem volt maratonnál hosszabb távom, edzésen is maximum 70 km-ig mentem el, úgyhogy nem tudtam mire várjak. Tudtam azt, hogy a 12 órán belüli szintidő meglesz, csak azt nem tudtam, hogy stabilan lesz meg, végig futva, vagy az utolsó 20-30 km szenvedve, botorkálva lesz meg – ecsetelte Péter.

Bár Péter az utolsó 30 km-t kritikusnak nevezte, saját bevallása szerint mégsem kellett komolyabb holtpontot leküzdenie és sikerült a középmezőnyben célba érnie. A hónapok óta tartó kampány célja, hogy az összegyűlt pénzből zenei táborba vihessen autista és értelmi fogyatékos gyerekeket.

– Ebből egyrészt viszek kb. 10-12 gyerkőcöt a Gyöngyszemből és az Autista Segítő Központból. Ami összeg marad még, hiszen nem tudni, hogy még, hogy a tábor hol lesz, mennyibe fog kerülni majd, az a tábor egyéb költségeit fedezi majd – sorolta.

A versenyig a célként kitűzött 300 ezer forint nagy részét már sikerült összegyűjteni. A kampány november közepén zárul, így egy pár hétig még bárki támogathatja a kezdeményezést és még beérkezhet a hiányzó pár tízezer forint.


Tovább az archívumra