Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Keresztény értelmiségiek

Keresztény értelmiségiek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több tucat taggal megalakult a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi szervezete Gyöngyösön. Az értelmiségi csoport célja, hogy igényes szellemi és lelki programok szervezésével közvetítse a keresztény szellemiséget és a magyar nemzet szolgálatát.

1989-ben alakult meg Magyarországon a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége. 26 évvel később, idén októberben Gyöngyösön is megalakult a KÉSZ helyi szervezete.

– Az volt a szándék, hogy az evangelizációba, tehát a keresztény örömhír hirdetésébe, terjesztésébe minél többen bekapcsolódjanak azok az értelmiségeik, akikre nagy szüksége van a nagy, történelmi egyházainknak, és a lelkészeknek, akiknek támogatásra, segítségre van szükségük. Mára 70 településen van helyi csoportunk – tudatta dr. Osztie Zoltán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnöke.

A tevékenységek között az örömhír hirdetése mellett prioritást élvez a magyar nemzet szolgálata Kárpát-medence szerte. A cél, hogy a helyi értelmiségiek tartalommal töltsék meg a szövetség adta formai keretet. Előadásokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, konferenciákkal közvetíti az igényes szellemi nívót és a keresztény lelkiséget a KÉSZ, de soha nem pártpolitizál – hangsúlyozta Osztie Zoltán.

– Jelentős szociális tevékenységet végeznek a helyi csoportjaink, kezdve a téli tüzelőosztástól, az élelemosztáson át egészen a mikulás ajándékokig, vagy éppen az elcsatolt területek gyerekközösségeinek a táboroztatásáig. De mégiscsak az értelmiségi, vagyis a közéleti szerepvállalása a jelentős a KÉSZ-nek. Meghatározó szellemi, lelki központjává válik a lakókörnyezetének – fűzte hozzá.

A gyöngyösi KÉSZ szervezet országos viszonylatban a létszámát tekintve a közepes méretűek közé tartozik. Ezen az alakuló ülésen a tagok megválasztották az elnököt, a titkárt, a a pénztárost és a küldöttet is, akinek a kapcsolattartás a feladta az országos szervezettel.


Tovább az archívumra