Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nehéz bejutni

Nehéz bejutni

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Babakocsival megközelíthetetlen a gyöngyösi Anyatejgyűjtő Állomás. Egy fiatal anyuka kereste fel televíziónkat, aki azt mondta, omlik a vakolat az épületről, egy hatalmas gödör nehezíti a közlekedést és a babakocsis feljárót sem tudják a kismamák igénybe venni. Az Állomás működtetője, az önkormányzat kérte az Állami Egészségügyi Ellátó Központot a bizonytalan állapotok megszüntetésére, de végül egy helyi vállalkozó dolgozik a területen az önkormányzat megbízásából.

Polyákné Frikk Zsuzsanna és három hónapos kislánya, Emese mindennap elsétál a gyöngyösi Anyatejgyűjtő állomásra. A gödröt kikerülve, pallókon egyensúlyozva közelíti meg az épületet. Zsuzsannának annyi teje van, hogy úgy gondolta, más anyukáknak és babáknak is szeretne segíteni. Az épületbe babakocsival azonban augusztus óta nem tud bemenni.

– Teljesen megakadályozták azt, hogy mi, anyatejleadók bejussunk babakocsival, gyalogosan is nehézséges, és hát, ez most már valamennyire jó, bár még mindig életveszélyes, de ez még nem is volt itt, úgyhogy a kisbabánkat itt kellett hagynunk, és úgy kellett gyorsan beszaladnunk, és úgy leadni az anyatejet – sorolta az anyuka.

Zsuzsanna elmondta, hogy ezek a pallók is csak a munkálatok megkezdése után kerültek a helyükre. De nem csak ez nehezítette meg a kismamák dolgát. A feljáró le van zárva, az előtte található mély gödröt ma töltötték fel homokkal. Az épület tetejéről pedig omlik a vakolat. Frikk Zsuzsanna nagyon félti gyermekét.

Az üggyel kapcsolatban kerestük az anyatejgyűjtő állomás működtetőjét, az önkormányzatot. Levélben közölték, hogy a munkákra vonatkozóan kérték a vagyonkezelőt, az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, hogy szüntessék meg a fennálló veszélyeket, de érdemi választ nem kaptak, ezért egy helyi vállalkozótól kértek ajánlatot. Azt írták, hogy a régi kórház területén rossz állapotban vannak a közművezetékek. Csőtörést gyanítottak, de végül nem találtak erre utaló nyomokat, ezért maradt nyitva a gödör, amelyet ma lefedtek. A tájékoztatás szerint a fűtési felújítási munkálatok már szeptemberben befejeződtek, a vakolat leverése azonban még folyamatban van. Az önkormányzat elnézést kér mindenkitől, akinek kellemetlenséget okozott a kialakult helyzet.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
09:00
A hétfői adás ismétlése
09:00
Műsorismertetés
09:01
Aktuális - hírek röviden
09:02
Mesemondó - Pinocchio 1. rész
09:13
Vidróczki gála 2019 - Szűcsi Gömbőc - Magyarbődi táncok
09:17
Reklám
09:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
09:36
Nézőtér - kulturális magazin
10:06
Reklám
10:09
Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum - dokumentumfilm
10:30
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
10:46
Egy nap a világ - utifilm sorozat - Azerbajdzsán
11:11
Reklám
11:14
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
11:30
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális - hírek röviden
18:02
Mesemondó - Pinocchio 2. rész
18:13
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Kalocsai mars és friss részlet
18:17
Reklám
18:20
Aktuális - Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Fogadóóra 1. rész – közéleti magazin
19:02
Reklám
19:05
Fogadóóra 2. rész – közéleti magazin
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Moziklip - mozi magazin - ismétlés
19:59
Turmix – válogatás a legnépszerűbb műsorainkból - ismétlés
20:12
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság