Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Gyöngyösieknek ingyenes a kertbelépő

Gyöngyösieknek ingyenes a kertbelépő

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Mától a gyöngyösiek számára ingyenesen látogatható a Mátra Múzeum kertje. A legutóbbi testületi ülésen megszavazták, hogy novembertől a rendes nyitvatartási időben lakcímkártyával igazolva térítésmentesen sétálhatnak a városlakók az Orczy kertben. A Múzeum épületeibe azonban továbbra is belépő díjat kell fizetni.

A pénztárnál kell majd a lakcímkártyát bemutatni, itt egyébként már tájékoztatják is a látogatókat erről a lehetőségről. A 4 hektáros, arborétumszerű, védett Orczy-parkban áll Magyarország legnagyobb törökmogyoró- és tiszafája. Ezt több év után, mától ismét ingyenesen, hétfő kivételével, akár mindennap is megtekinthetik a gyöngyösiek. Az önkormányzat és a múzeum már évek óta tervez olyan megállapodást, amelynek része az, hogy az itt élők valamilyen kedvezményben részesülhessenek.

Bár még nem ismerik ezt az új lehetőséget, de örülnek és jónak tartják ezt a kezdeményezést, hisz korábban is szívesen látogatták a parkot az itt élők.

Eddig a helybeli lakosoknak is fizetniük kellett, felnőtteknek a kertbelépőjegyért 400 forintot még diákoknak és a nyugdíjasoknak ennek a felét. A jegyek árai nem változtak egyébként és akik a Múzeum épületeibe is szeretnének szétnézni, azoknak továbbra is meg kell vásárolniuk a belépőjegyeket. Azonban mától a gondozott, hangulatos parkban a késő őszi természet gyönyörű látványát térítésmentesen élvezhetik a gyöngyösi lakosok.


Tovább az archívumra