Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ételt osztanak

Ételt osztanak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

November elsejétől, a krízisidőszak kezdetétől öt hónapon át reggelente forró teát, hideg élelmet, hétvégén és ünnepnapokon pedig meleg ebédet oszt a Hajléktalanok Gondozóházában a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. Az alapanyagok egy részét egy helyi pékségtől kapja a szervezet, de több cég is támogatja munkájukat. A gyöngyösi önkormányzat és a Hajléktalanokért Közalapítvány pedig közel egymillió forinttal támogatja a vöröskereszt munkatársainak munkáját.

Forró tea, zsír és kenyér. Ez volt a mai reggeli a Hajléktalanok Gondozóházában. A Magyar Vöröskereszt helyi szervezete öt hónapon át segíti élelemmel az otthontalanokat. Ehhez különböző cégek alapanyaggal, az önkormányzat és a Hajléktalanokért Közalapítvány pedig közel egymillió forinttal járul hozzá. Ezáltal a hajléktalanok minden reggel teát és élelmet kapnak, hétvégente és ünnepnapokon pedig meleg ebédet. De az ételosztás lelkileg is feltöltheti az itt tartózkodókat.

Liszkainé Aradi Mária hangsúlyozta: ahhoz, hogy valaki a megfelelő ellátást megkapja a téli krízisidőszakban, fontos, hogy a gondozóházban tartózkodjon, viszont sokan inkább az utcát választják. A szociálisan érzékenyek kint is segítenek rajtuk egy-egy szendviccsel, viszont a területi vezető szerint ez által sokan nem is akarnak betérni ide.

– 16 év alatt itt Gyöngyösön még nem fagyott meg senki az utcán. Erre mondhatom, hogy büszkék vagyunk, de nem biztos, hogy ez a jó szó rá. Nagyon örülünk neki, de ehhez kell az a fajta szociális érzékenység az emberek részéről, hogy ne az utcán akarják tartani az embereket könyöradománnyal, hanem érjék el, hogy menjenek be a szállóra, ez lenne a legtöbb, amit adhatnánk – mondta.

Fontos, hogy aki a Hajléktalanok Gondozóházában szeretne szállást kapni, orvosi papírra van szüksége, és be kell tartania a házirend szabályait.


Tovább az archívumra