Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Demokrata klub

Demokrata klub

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Új rendezvénysorozatot indított a Demokratikus Koalíció Heves megyei alapszervezete Gyöngyösön. A tervek szerint a Demokrata Klub elnevezésű programot havi rendszerességgel megrendezik, és minden alkalommal más előadót hívnak majd meg a párt gyöngyösi aktivistái.

Az első Demokrata Klub rendezvényre főelőadóként Ara-Kovács Attilát hívták meg a szervezők, aki a DK elnökségi tagja és egyben a külügyi bizottság vezetője is. A meghívottak között volt Hegedűs János a DK megyei önkormányzati képviselője is.

– Amióta ennyire globális lett a világ, azóta én magam, mint volt diplomata, mint elemző és külpolitikai újságíró is érzékelem, hogy Magyarországon, ahol eddig nem volt divat rákérdezni, hogy mi van a nagyvilágban, most mindenki ezt latolgatja. Nagyon drámai módon jutottunk erre a következtetésre – fogalmazott Ara-Kovács Attila.

A menekültválság szembesített minket azzal, hogy tőlünk nagyon messze történik valami, és az pillanatokon belül hatással van Magyarországon is a mindennapokra, a politikánkra. A vizsgálat tárgya, hogy ezekre a történésekre mi hogyan reagálunk – hangsúlyozta Ara-Kovács Attila.

– Itt két markáns vélemény van Magyarországon, a Fideszé a teljes elutasítás, és a DK-é, ami egy nagyon árnyalt, de éppen az ellenkezője. Mi nem azt akarjuk, hogy Magyarország megteljen menekültekkel. Mi nem azt állítjuk, hogy ez nem probléma. Ez egy óriási probléma mindenkinek, Magyarországnak is. De azt mondjuk, hogy első dolgunk most azoknak segíteni – legalább nem rontani a helyzetükön, akik ideáig elvergődtek – vélekedett.

A megoldás megbeszélése, vagyis a visszatelepítés vagy az integrálás csak ezt követheti a sorban – tette hozzá a külügyi bizottság elnöke. A fórumon a Gyurcsány Ferenc által jegyzett, a baloldal megújulását célul kitűző Sokak Magyarországa elnevezésű röpirat is szóba került.


Tovább az archívumra